Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
Zdziwilbys sie jak Ubuntu dobrze chodzi. Uzywalem przez prawie 5 lat tylko i wylacznie ubuntu (po debianie). Do rawow Bibble Pro a potem Aftershot Pro (jedyne komercyjne programy do rawow na Linuxa).
No i tu leży pies pogrzebany. Istnieja dobre darmowe programy, ale w ogólności, to jest harcerstwo i partyzantka. Ja używam tuzinów topowych programów komercyjnych do pracy i dla rozrywki, i nie widzę w imię czego miałbym się obywać bez nich. A jak programuję to też na Windows, bo Linuksów używa pies z kulawa noga i trochę Niemców. Nie mam czasu na osobny system hobbystyczny. Tak, że kwestia jak świetny jest Linux w ogóle nie gra dla mnie roli.

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
Mi sie smiac chcialo jak slyszalem o windowsowych problemach (wtedy XP jeszcze i po malu Win 7 wchodzil).

Nie bede ukrywal, jestem hejterem Windowsa i tyle Tylko nie piszcie mi jak wam dobrze chodzi Windows bo i tak shejtuje
To, że Windows świetnie chodzi, to już nawet nikt poważny nie kwestionuje, nie ma tu co dowodzić. Oczywiście tzw. Color management to wielkie bagno, bo o tym użytkownik ledwo potrzebuje nawet coś wiedzieć. Niestety w W indows musi. Ja sobie z tym poradzę, jak i z innymi takimi niedoróbkami co wymagaja specjalnej troski, ale dla kogoś normalnego jest to czysta strata czasu na bzdety. Tzw. Registry to trudno powiedzieć czy to bardziej tragedia czy komedia. Problem w tym, że typowy "geek komputerowy" odnosi się z pogarda do normalnych użytkowników i uznaje, że każy powinien habilitować się z microsofta żeby poznać tajniki niedorobionego miescami prymitywnego systemu. (po tym właśnie poznaje się geeka a nie po tym, że "się zna")

A jak już się pogrzebie i poskleja wszystko , to owszem chodzi i to bardzo dobrze.