Strona 5 z 48 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 471

Wątek: Komputer dla fotografa 2014

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2014

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Strzelam w ciemno: za cenę tego Mac Mini będziesz miał zdecydowanie lepiej wyposażonego "składaka" PC
    Jeżeli jesteś fanem apple kup apple.
    Jak nie, kup PC.
    Plotki o większej stabilności MacOS vs. Win Vista, Win7, Win8 to bullshit
    Oczywiscie ze bullshit. Jesli jestes w stanie wytrzymac prace na windzie to kupuj PC
    BTW, Mac Mini to nie taki zly pomysl. Jest upgradowalny, ale skladak + winda wyjdzie cie taniej,.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Mnie windows nie męczy, mam Win7 od premiery i zero problemów.
    Męczy mnie wiara w firmę - obojętnie czy to to Apple, czy AMD, czy Nikon, czy Canon, czy BMW, czy General Dynamics
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Dokładnie. Zabijanie się o logo, to jest dopiero głupota.
    Marki trzy.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Właśnie kupiłem na Amazon pewien produkt, chiński zamiennik oryginału, za mniej niż połowę ceny. Niestety nie ma na nim żadnego logo ani nazwy producenta. W zwiazku z czym zwracam bez otwierania i już kupiłem oryginał z logo.

Dla mnie logo jest bardzo ważne. Nawet jakiekolwiek. (Zagadka za $9.99: co to za produkt).
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Właśnie kupiłem na Amazon pewien produkt, chiński zamiennik oryginału, za mniej niż połowę ceny.
    (...)
    Dla mnie logo jest bardzo ważne. Nawet jakiekolwiek. (Zagadka za $9.99: co to za produkt).
    Canon 5d mark III ?

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Canon 5d mark III ?
    Haha...Za chińskiego canona prawie pół ceny bym nie dawał ....
    To nie był sprzęt foto ale coś czego nie da się nawet sprawdzić czy działa.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Miasto
    Scotland

Domyślnie Komputer dla fotografa 2014

Nie chodzi o logo. Zdecydowanie nie. Chodzi o jakosc, to co sie dostaje i jak to działa. Nic więcej. Wiadomo, że jak się już nadgryzie jabłko to ciężko potem jeść inne owoce, a tymbardziej patrzec przez "okna"
    Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Ja windowsa osobiscie tak nie cierpialem ze przez okolo 10 lat uzywalem do fotogafii tylko Lnuxa i Bibble Pro (jedyny linuxowy dobry raw converter) a dopiero potem przesiadka na maka to byl naturalny krok do przodu bona OSX dziala kazdy profesionalny program do foto czy video a na Linuxie bylo z tym gorzej. W poracy ciagle mecze windowsa (CAD) i nie moge tego systemu i jego ciaglych problemow ścierpić. Oczywiscie to moja osobista dygresja
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 15-08-2014 o 22:11
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Ja windowsa osobiscie tak nie cierpialem ze przez okolo 10 lat uzywalem do fotogafii tylko Lnuxa i Bibble Pro (jedyny linuxowy dobry raw converter) a dopiero potem przesiadka na maka to byl naturalny krok do przodu bona OSX dziala kazdy profesionalny program do foto czy video a na Linuxie bylo z tym gorzej. W poracy ciagle mecze windowsa (CAD) i nie moge tego systemu i jego ciaglych problemow ścierpić. Oczywiscie to moja osobista dygresja
    Mam nadzieję, że nie używałeś przez 10 lat wyłacznie Linuxa do wszystkiego. Po takiej traumie to i współczesne windows wydałoby się luksusem.

Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie używałeś przez 10 lat wyłacznie Linuxa do wszystkiego. Po takiej traumie to i współczesne windows wydałoby się luksusem.
    Do prywatnych rzeczy tylko Linux. Swietny system, kiedys trzeba bylo go dobrze znac aby uzywac. Teraz odkad jest takie cos jak Ubuntu, chodzi to lepiej niz nie jeden Windows 7, zwlaszcza w kwestii sterownikow i rozpoznawania sprzetu (podobnie jak OSX).

Winde uzywalem w pracy. Jestem geodeta wiec soft godezyjny oraz CAD nie ma odpowiednikow na Linuxie. To sa dla mnie traumatyczne przezycia
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna

System ma być transparentny dla użytkownika. Nieważne czy to Win, Lin, OsX. Jeśli system nie przeszkadza, to najważniejszym kryterium jest szybkość sprzętu, bo chyba każdy normalny fotograf, wolałby np. eksport z LR w pół godziny, niż w dwie godziny. I na tym polu PC wygrywa. Dodatkowo można go kręcić, by wykorzystać każdy promil wydajności

Strona 5 z 48 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów