5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Mnie windows nie męczy, mam Win7 od premiery i zero problemów.
Męczy mnie wiara w firmę - obojętnie czy to to Apple, czy AMD, czy Nikon, czy Canon, czy BMW, czy General Dynamics![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Dokładnie. Zabijanie się o logo, to jest dopiero głupota.
Marki trzy.
Właśnie kupiłem na Amazon pewien produkt, chiński zamiennik oryginału, za mniej niż połowę ceny. Niestety nie ma na nim żadnego logo ani nazwy producenta. W zwiazku z czym zwracam bez otwierania i już kupiłem oryginał z logo.
Dla mnie logo jest bardzo ważne. Nawet jakiekolwiek. (Zagadka za $9.99: co to za produkt).
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Nie chodzi o logo. Zdecydowanie nie. Chodzi o jakosc, to co sie dostaje i jak to działa. Nic więcej. Wiadomo, że jak się już nadgryzie jabłko to ciężko potem jeść inne owoce, a tymbardziej patrzec przez "okna"![]()
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Ja windowsa osobiscie tak nie cierpialem ze przez okolo 10 lat uzywalem do fotogafii tylko Lnuxa i Bibble Pro (jedyny linuxowy dobry raw converter) a dopiero potem przesiadka na maka to byl naturalny krok do przodu bona OSX dziala kazdy profesionalny program do foto czy video a na Linuxie bylo z tym gorzej. W poracy ciagle mecze windowsa (CAD) i nie moge tego systemu i jego ciaglych problemow ścierpić. Oczywiscie to moja osobista dygresja![]()
Ostatnio edytowane przez banan82 ; 15-08-2014 o 22:11
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Do prywatnych rzeczy tylko Linux. Swietny system, kiedys trzeba bylo go dobrze znac aby uzywac. Teraz odkad jest takie cos jak Ubuntu, chodzi to lepiej niz nie jeden Windows 7, zwlaszcza w kwestii sterownikow i rozpoznawania sprzetu (podobnie jak OSX).
Winde uzywalem w pracy. Jestem geodeta wiec soft godezyjny oraz CAD nie ma odpowiednikow na Linuxie. To sa dla mnie traumatyczne przezycia![]()
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
System ma być transparentny dla użytkownika. Nieważne czy to Win, Lin, OsX. Jeśli system nie przeszkadza, to najważniejszym kryterium jest szybkość sprzętu, bo chyba każdy normalny fotograf, wolałby np. eksport z LR w pół godziny, niż w dwie godziny. I na tym polu PC wygrywa. Dodatkowo można go kręcić, by wykorzystać każdy promil wydajności![]()