Pokaż wyniki od 1 do 10 z 471

Wątek: Komputer dla fotografa 2014

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2014

obecnie mam i5 2500 8gb ram dysk ssd i gt610 na pokładzie, instalacja systemu windows 10 i pozostałych aplikacji do pracy zajmuje mi ok godziny do półtorej godziny. system szybki i lekki (12GB zajmuje, win7 na starcie zajmował ok 18GB) Uruchomienie systemu to może z 5-6 sek. stabilność jest bardzo dobra, nic się nie wiesza i nie krzaczy - komp do pracy odłączony od internetu więc śmieci nie zbiera a brak internetu nie rozprasza przy pracy...
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2014

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    obecnie mam i5 2500 8gb ram dysk ssd i gt610 na pokładzie, instalacja systemu windows 10 i pozostałych aplikacji do pracy zajmuje mi ok godziny do półtorej godziny. system szybki i lekki (12GB zajmuje, win7 na starcie zajmował ok 18GB) Uruchomienie systemu to może z 5-6 sek. stabilność jest bardzo dobra, nic się nie wiesza i nie krzaczy - komp do pracy odłączony od internetu więc śmieci nie zbiera a brak internetu nie rozprasza przy pracy...
    To znaczy żadnego AV etc. też nie ma, updaty będziesz robił pendrivem a cała praca polega na obróbce fot. Dostępu do Help w Internecie jak wiele aplikacji ma, w tym Adobe, niet. No można i tak, good luck, ale ja nie wyobrażam sobie komputra bez Internetu, nie mam na to czasu. Mam dołaczone trochę hardwaru i softwaru na starcie, więc start 5-6 s jest niemożliwy nawet z SSD. Startup time jest dla mnie nieistotny, bo ja restartuję komputer raz na miesiac może, albo jak coś instaluję, więc może sobie startować nawet minutę.

Im mniej zbędnego balastu tym lepiej, bo szybciej można zrobić backup. 6 GB to niewiele, ale zawsze.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów