Strona 40 z 48 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 471

Wątek: Komputer dla fotografa 2014

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2014

Cytat Zamieszczone przez MateuszJ Zobacz posta
    Panowie, komputer do obróbki zdjęć nazywa się Mac. Do tego szerokogamutowy monitor, z kalibrowalnym LUT. Żaden monitor Apple takim nie jest, nawet ten z iMac 5K. Rozsądny zestaw to Mac Mini + Eizo CS240. No i Mac OS X - stabilność i płynność działania tego systemu bije na głowę Windows. Wystarczy podstawowy model na Intelu i5 1.4GHz z 4GB RAM by praca fotografa z CS była komfortowa. Takze tego
    Rozumiem.
    Fanboy
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Panowie, komputer do obróbki zdjęć nazywa się Mac. Do tego szerokogamutowy monitor, z kalibrowalnym LUT. Żaden monitor Apple takim nie jest, nawet ten z iMac 5K. Rozsądny zestaw to Mac Mini + Eizo CS240. No i Mac OS X - stabilność i płynność działania tego systemu bije na głowę Windows. Wystarczy podstawowy model na Intelu i5 1.4GHz z 4GB RAM by praca fotografa z CS była komfortowa. Takze tego

Sent from my iPad using Tapatalk
    Mam winda i nie narzekam :-)
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice, Zabrze

Domyślnie Komputer dla fotografa 2014

Też nam Winda, pracuję na kilku kompach, mam porównanie. Crazy, nie narzekasz powiadasz. Wywołaj jedno zlecenie czy wydarzenie na Macu, po prostu zrób to dla siebie, nie pożałujesz. Tak, Mac ma swoje ograniczenia (np. zapomnij o grze w nowe tytuły), ale w odróżnieniu od Windowsa nie ma najmniejszych problemów w zarządzaniu barwą - zdjęcie wygląda tak samo w PS, w podglądzie czy dowolnej apce, lącznie z pracą 2-monitorową. Windows "potrafi" to samo zdjęcie na dwóch monitorach wyświetlać inaczej. No i konfiguracja nawet podstawowa zapewnia płynną i komfortową pracę, czego o PC powiedzieć nie można. Nazywajcie to fanboystwem, jak tam chcecie. Nie bez powodu np. Guru obróbki Scott Kelby pracuje na Macu, podobnie jak Bryan Peterson.
    A, byłbym zapomniał - pierwszy Photoshop wyszedł tylko na Maca, kolejne wersje robiono także na PC. Także tego.

Sent from my iPad using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez MateuszJ ; 10-08-2015 o 00:27
    EOS R6 Mark II, EOS R8, RF 15-35/2.8L IS, RF 50mm F1.2L, RF 50mm F1.8, RF 35mm F1.8, RF 24mm F1.8, EF 85/1.8, EF 135L, 2x430EX II
    www.facebook.com/matti.jarominnen/photos
    https://www.flickr.com/photos/mateuszj/albums

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Też nam Winda, pracuję na kilku kompach, mam porównanie. Crazy, nie narzekasz powiadasz. Wywołaj jedno zlecenie czy wydarzenie na Macu, po prostu zrób to dla siebie, nie pożałujesz. Tak, Mac ma swoje ograniczenia (np. zapomnij o grze w nowe tytuły), ale w odróżnieniu od Windowsa nie ma najmniejszych problemów w zarządzaniu barwą - zdjęcie wygląda tak samo w PS, w podglądzie czy dowolnej apce, lącznie z pracą 2-monitorową. Windows "potrafi" to samo zdjęcie na dwóch monitorach wyświetlać inaczej. No i konfiguracja nawet podstawowa zapewnia płynną i komfortową pracę, czego o PC powiedzieć nie można. Nazywajcie to fanboystwem, jak tam chcecie. Nie bez powodu np. Guru obróbki Scott Kelby pracuje na Macu, podobnie jak Bryan Peterson.
    A, byłbym zapomniał - pierwszy Photoshop wyszedł tylko na Maca, kolejne wersje robiono także na PC. Także tego.
    Nie zapomnij, że procesory Intel na których mac chodzi tak płynnie, były używane w pecetach, a dopiero bardzo późno w tej grze zaadoptowao do nich system Apple.
    No i nie żartuj z tymi pierwszymi wersjami fotoszopa z lat 80... to była zabawka.

Pracowałem na Applach i wiem jakie one szybkie bywają w podstawowej konfiguracji... nie narzekam na brak płynności w Windows, natomiast kulawego zarządzania barwą w Windows nie da się ukryć.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez ytong Zobacz posta
    Więc teraz kto jaki dysk proponuje, coś mi tam po głowie Samsung chodzi 250GB ---> Samsung 850 Evo 250GB | cena, raty - sklep Komputronik.pl

Będzie się nadawał ?
    Ja wstawiłem sobie taki:
    http://www.amazon.com/gp/product/B00...ilpage_o08_s00

No i działa. Już bym dzisiaj mniejszego nie kupował, bo wystarczajaco tani.

Jest nowsza wersja MX200.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Powiem tak, mając win8 pro i7 16gb ramu i dysk talerzowy nie odczuwam zupełnie wymiany na jabłko tym bardziej płacąc za to 3 razy więcej. Co do kolorów w windzie masz rację reszta to tylko upodobania i preferencje. A zapomniałem dodać, spróbuj sam rozbudować dzisiejszego maca :-D
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Mam macbooka pro z yosimite czy jak to sie tam pisze i jakos tej stabilnosci skaly nie widze.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Też nam Winda, pracuję na kilku kompach, mam porównanie.
    Gdyby nie jeden drobiazg, można by twojego posta (#389) potraktować serio...
    Ten drobiazg to 4 GB RAM :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Scott Kelby chyba uzywa Nikona? Jesli wiec wyznacznikiem jakosci sprzetu jest to czego on uzywa to powinnismy pozbyc sie Canonow.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Scott teraz lize dupe Canonowi, wg niego matryca z 7d2 to najlepsza matryca aps-c, taki z niego guru.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Do mnie nigdy nie trafiał argument, że jak jakiś guru używa tego lub tamtego sprzętu, to ten sprzęt jest debest.
    Dr Dre używa słuchawek od Beats Audio.
    Beats Audio są najlepsze
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Strona 40 z 48 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów