Pokaż wyniki od 331 do 340 z 471

Wątek: Komputer dla fotografa 2014

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2014

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Jak nie planujesz grafiki zewnętrznej, to zasilacz 400, max 500W spokojnie wystarcza.
    Ale dodatkowe 8GB RAM wskazane zdecydowanie.
    No i pomyśl nad dyskiem SSD 256GB w miejsce 120GB. Ja osobiście chyba kupię sobie SSD na M2 i Tobie też go polecam. Omijamy kontroler SATA. M2 ma teoretycznie wydajność 10GB/s, a nie 6GB/s.

Dzięki Cobalt.
    Już skrzynka w domu. Z niewielkimi modyfikacjami (zasilacz 500W, RAM 16 gb, bez grafiki, dysk ssd został 128). Śmiga w porównaniu do laptopa. System uruchamia się 16 sekund! Wczytanie 200 rawów przez menu PS'a do bridge'a z pełnym podglądem wszystkich zdjęć (na lewym pasku) trwa ok. 90 sekund. Wcześniej wczytywałem na raz nie więcej niż ok. 30-40 i podczas obróbki musiałem byc cierpliwy - poprawę więc widać. Operacja wykonana jednocześnie na 200 rawach (w moim rozmiarze ok. 10-12 MB), aktualizuje się/przetwarza w mojej ocenie bardzo szybko (pojecie niezmierzone, subiektywne)- określę to tak: nie zdążyłbym w tym czasie zrobić siusiu i zaparzyć kawy - proszę nie być złośliwym - prostata jest ok, a kawę mam obok w kuchni - nie w sklepie. Z technicznych parametrów to dopatrzyłem się, że np. w czasie wczytywania ww. zdjęć procesor był zajęty w ok 11-14% a pamięć Ram miała w użyciu ok 3,5-4 gb z dostępnych zasobów.
    Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 16-07-2015 o 16:49
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Uprawnienia umieszczania postów