Nie zauważysz żadnej różnicy między 1600 a 2400 a myślenie przyszłościowe w IT jest zgubne i nie potrzebne ponieważ za szybko się wszystko zmienia. Mówiąc o grafice myślałem o płycie z jednym slotem pcie
Nie zauważysz żadnej różnicy między 1600 a 2400 a myślenie przyszłościowe w IT jest zgubne i nie potrzebne ponieważ za szybko się wszystko zmienia. Mówiąc o grafice myślałem o płycie z jednym slotem pcie
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Plyta perspektywiczna? A za cztery lata jaka bedzie podstawka pod procesor? Taka jak w tej plycie? Kupowanie perspektywicznych plyt moim zdaniem jest bez sensu. Lepiej juz kupic perspektywiczna obudowe taka w ktorej bedzie miejsce np na chlodzenie wodne.
Otoz to, wolałbym więcej pamięci zamiast wypasnej płyty
Więcej pamięci? Myślałem, że 16GB do PS spokojnie mi wystarczy.
Obudowę i zasilacz mam OK, nie kupuję nic lepszego:
- zasilacz 550W Corsair VS Series 550W 80PLUS BOX - Zasilacz komputerowy - Sklep komputerowy - X-KOM.PL
- obudowa Corsair Carbride SPEC-01 czarno-czerwona - Obudowa ATX/BTX - Sklep komputerowy - X-KOM.PL
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Przy większych operacjach lub bardziej złożonych rzeczach trochę mało aczkolwiek wystarcza, Corel jest bardziej pamieciozerny
Zobaczę jak to będzie na zintegrowanej grafice.
Z czasem może dokupię drugi dysk SSD (jako podstawowy), ale już jako karta na M.2.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Zamiast drogiej plyty i pamieci, ktorej potencjalu nie wykorzystasz kupilbym procesor z literka K , porzadne chlodzenie i podkrecilbym go. Daloby to realny zysk wydajnosci w porownaniu do plyty "gaming" z dwoma pustymi gniazdami pci-e i pamieci pracujacych na pol gwizdka.
Koledzy ! Doradźcie. Dotychczas w ogóle nie myślałem o laptopie, ale ostatnio jednak na różnych wyjazdach mi brakuje.
Potrzebuję laptopa przede wszystkim do tego, by od czasu do czasu przejrzeć strony i do tymczasowego archiwum zdjęć na wyjazdach jak już zabraknie miejsca na kartach. Na pewno nie będę się na nim bawił w obróbkę.
Zależy mi tak naprawdę na budżetowym zestawie, nie musi to być nowe.
I teraz pytanie? Czy warto kupić coś takiego T410 i5 2x2,4 4GB 160GB W7 PRO REF. (GW) w Morele.net ???
Opinie kupujących pozytywne... Ze swojej strony widzę, że dysk dość mały, ale to akurat być może bym zmienił na jakiś SSD, mam na stacjonarce pod system i jestem mega zadowolony.
Pomóżcie.
P.S. Podając linka jak wyżej nie mam na celu niczego reklamować i nie jestem w żaden sposób związany ze sklepem, poza tym, że od czasu do czasu coś u nich kupuję.
Wystarczyc wystarczy ale backup zdjec na laptopie to sredni pomysl. Moze lepiej tablet do internetu i dokupic wiecej kart na zdjecia?
Wiem, że backup to słaby pomysł i nie taka jest intencja. Chodzi raczej o backup awaryjny (rzadko się zdarza by mi kart brakło), ale jak już wyjadę gdzieś na wakacje dalej to czasem jednak brakuje.
A kupował ktoś z Was kiedyś takie używki ?