Przy większych operacjach lub bardziej złożonych rzeczach trochę mało aczkolwiek wystarcza, Corel jest bardziej pamieciozerny
Przy większych operacjach lub bardziej złożonych rzeczach trochę mało aczkolwiek wystarcza, Corel jest bardziej pamieciozerny
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Zobaczę jak to będzie na zintegrowanej grafice.
Z czasem może dokupię drugi dysk SSD (jako podstawowy), ale już jako karta na M.2.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Zamiast drogiej plyty i pamieci, ktorej potencjalu nie wykorzystasz kupilbym procesor z literka K , porzadne chlodzenie i podkrecilbym go. Daloby to realny zysk wydajnosci w porownaniu do plyty "gaming" z dwoma pustymi gniazdami pci-e i pamieci pracujacych na pol gwizdka.
Koledzy ! Doradźcie. Dotychczas w ogóle nie myślałem o laptopie, ale ostatnio jednak na różnych wyjazdach mi brakuje.
Potrzebuję laptopa przede wszystkim do tego, by od czasu do czasu przejrzeć strony i do tymczasowego archiwum zdjęć na wyjazdach jak już zabraknie miejsca na kartach. Na pewno nie będę się na nim bawił w obróbkę.
Zależy mi tak naprawdę na budżetowym zestawie, nie musi to być nowe.
I teraz pytanie? Czy warto kupić coś takiego T410 i5 2x2,4 4GB 160GB W7 PRO REF. (GW) w Morele.net ???
Opinie kupujących pozytywne... Ze swojej strony widzę, że dysk dość mały, ale to akurat być może bym zmienił na jakiś SSD, mam na stacjonarce pod system i jestem mega zadowolony.
Pomóżcie.
P.S. Podając linka jak wyżej nie mam na celu niczego reklamować i nie jestem w żaden sposób związany ze sklepem, poza tym, że od czasu do czasu coś u nich kupuję.
Wystarczyc wystarczy ale backup zdjec na laptopie to sredni pomysl. Moze lepiej tablet do internetu i dokupic wiecej kart na zdjecia?
Wiem, że backup to słaby pomysł i nie taka jest intencja. Chodzi raczej o backup awaryjny (rzadko się zdarza by mi kart brakło), ale jak już wyjadę gdzieś na wakacje dalej to czasem jednak brakuje.
A kupował ktoś z Was kiedyś takie używki ?
Ostatnio tylko polizingowce kupuję, przeważnie hp6910p ( seria p profesjonal, lepiej wykonana i z lepszych materiałów), dla siebie bliższej i dalszej rodziny oraz znajomych. Do przeglądania internetu są idealne, a i drobną obróbkę można zrobić. Jedyne co w nich zmieniam to dokładam ramu do 4GB i ewentualnie dysk na SSD albo jeśli potrzebny pojemny to jakiś 7200rpm. Za te pieniądze nie kupisz nic nowego lepszego, a wiadomo, że jak nie widać różnicy to po co przepłacać![]()
Bangi teraz sa tak duze karty ze na wyjezdzie miesiecznym nie jestem w stanie zapchac kart w paracie
a mam jeszcze na zapas
kup tablet do netu bo malo wazy i jest poreczny
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
No to nie kombinuj tylko dokup karty pamieci. Laptop ma sens jesli mialbys od razu obrabiac zdjecia i puszczac w swiat a tak to tylko dodatkowa torba do noszenia.