C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
W dobie dzisiejszych procesorów wbudowana w nie karta graficzna w zupełności wystarczy do obróbki zdjęć. Obróbka zdjęć to przede wszystkim dużo pamięci RAM, mocny procesor i szybki dysk.
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Słuchajcie, czy pod I7 4790k bez GPU będzie mi bez problemu działał Eizo cg246?
No jeśli kupisz po niego płytę z wyjściem video to czemu miałyby być kłopoty ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
No wsumie racja, chciałem się upewnić.
Cichy mógłbyś zernąć i coś doradzić
CPU : I7 4790k (nie będę krecił, ale biorę ze względu na wysoko ustawiony tryb turbo)
MB : tu mam problem
RAM : Crucial BallistiX 2x8GB DDR3 1 600 mhz CL9 lub 21333/2400 jeżeli warto dopłacić
SSD : Plextor M6S 256GB HDD : Dysk Western Digital Red, 3.5'' 1TB
DVD-RW : nie istotne
Obudowa : tu mam problem, chciałbym aby miała USB 3.0 z przodu, filtry, brak zbędnych śmieci
Windows 8.1 64 bity
Zasilacz: tu mam problem Corsair CS550M 550 lub Be Quiet! Pure Power 530W lub Corsair RM 550W
jeśli nie będziesz kręcił tylko działał na standardzie to po co Ci taki proc? Tryb Turbo czasami pomoże czasami zaszkodzi. Pamięci o taktowaniu 2133 i wyższe to tylko wyciąganie kasy bo wzrost wydajności niezauważalny. Obudowa - dziś wszystkie markowe mają USB3 z przodu. Zasilacz który z podanych weźmiesz z każdego będziesz zadowolony. Płytę główną podawałem wcześniej ASrock
Zaszkodzi ? pierwszy raz sięspotkałem z takim stwierdzeniem, możesz to rozwinąć w jakim sensie szkodzi, bo może faktycznie zmienie proc.
miałem na myśli , że w niektórych rzeczach będzie poprawa a w innych skutek odwrotny. Poczytaj w necie jak te Intelowskie bajery działają![]()
Mam pytanko. Kupiem lapka, bo potrzebuję czasami coś na szybko obrobić i wysłać ze stadionu. Pierwszego dnia wymontowałem dysk 1TB/8GB i wsadziłem Intela SSD 120GB.
Nie jest to jakiś wypasiony komp. Intel i5 4-gen. grafika zintegrowana Intel HD 4400 i NVidia 840M. Podobno karta graficzna sama ma sie przełączać jak jest taka potrzeba. Jak to sprawdzić (z której korzysta w danej chwili)?
W sumie wszystko śmiga bez zastrzeżen i do PS jest to wystarczający sprzęt.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl