jeszcze prościej NIK software color efex 4 i filtr fog ustawisz sobie wszystko co do mgiełek
jeszcze prościej NIK software color efex 4 i filtr fog ustawisz sobie wszystko co do mgiełek
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
I pomyśleć, że wielu fotografów wydaje ciężkie pieniądze na "eL-ki" aby pozbyć się tego typu zamgleń charakterystycznych dla tanich obiektywów.
Oprócz manipulacji w PS/LR proponuje nakręć tani filtr i stanąć z aparatem tak aby pod kątem padało ostre światło na obiektyw, ale jednocześnie nie było tego światła widać w kadrze.
R3 + RF85LDS
Co kto lubiTen efekt mi się zawsze podobał...to jeszcze zależy od zdjęcia i co ono przedstawia, ale niekiedy ta mgiełka nadaje fotografii...hmmm...takiego fajnego stylu, jeśli mogę tak powiedzieć. Także od czasu do czasu można się tak pobawić.
Przetestowałem sobie podane tu wskazówki i jest OK (a z tym filtrem spróbuje kiedyś, jak będzie lepsza pogoda). Także jeszcze raz wszystkim - dzięki!
To spróbuj jeszcze sztuczki o nazwie kanapka Ortona - prosty, a o wiele ciekawszy niż desaturacja połączona z obniżeniem kontrastu.
nabijasz posty do giełdy?
Tak, bardzo mi ich brakuje. A o co Ci chodzi?