Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Canon 6D vs Nikon D600

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar softgbs
    Miasto
    Poznań/Bydgoszcz/Inowrocław

Domyślnie Odp: Canon 6D vs Nikon D600

Przy szkłach systemowych typu 24-70 2.8 / 70-200 2.8 nie będzie prawie wcale różnic. Co innego stałki.

Mam do czynienia z dwoma systemami - ja pracuje na 6D a moja Aga na D600.

W skrócie:
    - 6D faktycznie ISO 3200+ robi robotę
    - AF szybki, dość celny - z lepszą powtarzalnością niż w 5D mkII ale to jest kosmetyczna poprawa i jest nieco przereklamowana
    - banding przy mocnym wyciąganiu cieni - tego nie ma w nikonie

- D600 ma lepszy AF servo, pojedynczy na stałkach z serii af-s G bardzo wolny ale super celny i powtarzalny, na szkłach D porównywalny z tym w 6D
    - AF na bocznych punktach faktycznie działa
    - D600 lepsza rozpiętość tonalna i to mocno, ISO3200 i więcej - słabsze nieco niż w 6D
    lovestorymakers com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Canon 6D vs Nikon D600

Cytat Zamieszczone przez softgbs Zobacz posta
    Przy szkłach systemowych typu 24-70 2.8 / 70-200 2.8 nie będzie prawie wcale różnic. Co innego stałki.

Mam do czynienia z dwoma systemami - ja pracuje na 6D a moja Aga na D600.

W skrócie:
    - 6D faktycznie ISO 3200+ robi robotę
    - AF szybki, dość celny - z lepszą powtarzalnością niż w 5D mkII ale to jest kosmetyczna poprawa i jest nieco przereklamowana
    - banding przy mocnym wyciąganiu cieni - tego nie ma w nikonie

- D600 ma lepszy AF servo, pojedynczy na stałkach z serii af-s G bardzo wolny ale super celny i powtarzalny, na szkłach D porównywalny z tym w 6D
    - AF na bocznych punktach faktycznie działa
    - D600 lepsza rozpiętość tonalna i to mocno, ISO3200 i więcej - słabsze nieco niż w 6D
    Powiem tak, korzystałem z iso3200 na d700 i czasem 6400 i dla mnie są to wartości akceptowalne do pracy. Oczywiście kwestia warunków etc. ale to nie ważne.

Czy w 6D af jest jak w 5d2 ? bo jeśli tak to kicha jest :/. Miałem 5d2 i tam tylko środkowy punkt nadawał się do pracy.

Jeśli więc D600 ma niewiele słabsze iso od 6d ale różnica w af jest i bliżej mu do d700 to zostane w nikonie ;]
    no comment...

Uprawnienia umieszczania postów