Dzięki za odpowiedzi. Ja wciąż użytkuję z radością 40-tkę (od 2009 roku) i muszę przyznać, że dla foto-amatora (teraz już nieco doświadczonego) to naprawdę niezły wół roboczyPewnie jednak za rok czy dwa będę musiał przesiąść się już na coś nowszego i lepszego. Zresztą nigdy nie zaszkodzi mieć 40-tki jako zapasowego body
Muszę przyznać, że wyświetlacz w moim aparacie jest całkiem dobry. Ciekawe w jaki sposób w 50-tce to wygląda. Nie wiem też czy to dobrze, że np. w 70-tce zastosowano odchylany. Z jednej strony to fajny "dodatek", ale z drugiej strony jest w nim coś amatorskiego i nie wygląda to tak profesjonalnie jak tradycyjny ekran. A może to po prostu moje spojrzenie tylko.
A jeszcze co do Auto ISO - w 40-tce trochę mnie wkurza, że wychodzi poza 200 i niegdyś przez długi czas fociłem na 400 i to nieświadomie! Po zmianie na 100 zauważyłem wielką różnicęSzkoda, że nie można wybrać zakresu do którego aparat ustawia automatyczne ISO np. 100-200. Wtedy w nieco trudniejszych warunkach śmigałbym spokojnie, że śladu po ziarnie nie będzie, a jeśli zajdzie potrzeba to aparat będzie się "martwić" jaką czułość dobrać, a nie ja. Tego nie ma, więc jakoś trzeba sobie radzić.
Z ciekawości - powyższa funkcja jest dostępna w 70D?