Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Canon 50D lub 40D

Domyślnie Canon 50D lub 40D

Cześć, mam pytanko co do Canona 50D i 40D. Czy w tych modelach jest możliwość filmowania? Chciałem skusić się na jakąś lepszą lustrzanke niż coś pokroju 1100D itp.

Domyślnie Odp: Canon 50D lub 40D

W 50D tak, po wgraniu Magic Lantern. Ale to już chyba lepiej w 600D zainwestować, obracany ekran może pomóc no i ma wbudowany mikrofon

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez owsiak Zobacz posta
    Cześć, mam pytanko co do Canona 50D i 40D. Czy w tych modelach jest możliwość filmowania? Chciałem skusić się na jakąś lepszą lustrzanke niż coś pokroju 1100D itp.

Był kiedys projekt żeby 40 zmusić do filmowania(nawet na YT krążą filmiki z nagraniami ale kto tam ich wie...) ale chyba umarł.
    50Tak jak poprzednik mówił jest ale po wgraniu odpowiedniego softu.
    moje zdjęcia głownie lotnictwo:
    http://kcfoto.pl/

Czy ten soft coś kosztuje i jakieś specjalne rzeczy trzeba dokupić żeby to działało ? a co do 600D to różni się bardzo parametrami co do 50D ? Który jest teoretycznie "lepszy" jeśli chodzi o wykonywanie zdjęć ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    W 50D tak, po wgraniu Magic Lantern. Ale to już chyba lepiej w 600D zainwestować, obracany ekran może pomóc no i ma wbudowany mikrofon
    Jeśli chodzi o filmowanie to zdecydowanie lepiej iść w stronę 600/650D albo 60D.
    W 40D tego nie ma a w 50D jest proteza.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Czy ten soft coś kosztuje i jakieś specjalne rzeczy trzeba dokupić żeby to działało ? a co do 600D to różni się bardzo parametrami co do 50D ? Który jest teoretycznie "lepszy" jeśli chodzi o wykonywanie zdjęć ?
    Jest to darmowe, ale chyba nie warto się męczyć. Do filmowania dużo lepiej puść w 600D. Na drugie pytanie nie umiem odpowiedzieć Do sportu lepszy 50D bo ma szybszy tryb seryjny, ale jeżeli chodzi czysto o jakość zdjęć... wątpię żeby ktokolwiek widział różnicę gołym okiem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Czy ten soft coś kosztuje...
    Tu masz wszystko ML
    Filmy nagrywa Full HD 30 kl/sec tylko, że bez dźwięku.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

OK. obczaiłem jak działa Magic Lantern ale teraz jeżeli miałbym wybierać to kupić 50D czy 600D ? Zależy mi na kręceniu filmów jeśli ktoś jest w ruchu zdjęcia również tak żeby się obraz nie rozmazywał. Doradzicie coś ? A może jest jakiś inny alternatywny aparat niż te 2?

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

40d filmuje w trybie Live View z podłączonym kablem usb do komputera i rejestruje obraz ten program EOS Camera Movie Record co do jakości to taka sobie

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

650/60d będą lepsze, bo mają lepszy AF niż 600d + 650d ma lepszy tryb video (follow focus? czy jakoś tak) co nie zmienia faktu, że 60d również świetnie filmuje

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów