Cześć, mam pytanko co do Canona 50D i 40D. Czy w tych modelach jest możliwość filmowania? Chciałem skusić się na jakąś lepszą lustrzanke niż coś pokroju 1100D itp.
Cześć, mam pytanko co do Canona 50D i 40D. Czy w tych modelach jest możliwość filmowania? Chciałem skusić się na jakąś lepszą lustrzanke niż coś pokroju 1100D itp.
W 50D tak, po wgraniu Magic Lantern. Ale to już chyba lepiej w 600D zainwestować, obracany ekran może pomóc no i ma wbudowany mikrofon![]()
moje zdjęcia głownie lotnictwo:
http://kcfoto.pl/
Czy ten soft coś kosztuje i jakieś specjalne rzeczy trzeba dokupić żeby to działało ? a co do 600D to różni się bardzo parametrami co do 50D ? Który jest teoretycznie "lepszy" jeśli chodzi o wykonywanie zdjęć ?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tu masz wszystko ML
Filmy nagrywa Full HD 30 kl/sec tylko, że bez dźwięku.
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
OK. obczaiłem jak działa Magic Lantern ale teraz jeżeli miałbym wybierać to kupić 50D czy 600D ? Zależy mi na kręceniu filmów jeśli ktoś jest w ruchu zdjęcia również tak żeby się obraz nie rozmazywał. Doradzicie coś ? A może jest jakiś inny alternatywny aparat niż te 2?
40d filmuje w trybie Live View z podłączonym kablem usb do komputera i rejestruje obraz ten program EOS Camera Movie Record co do jakości to taka sobie
650/60d będą lepsze, bo mają lepszy AF niż 600d + 650d ma lepszy tryb video (follow focus? czy jakoś tak) co nie zmienia faktu, że 60d również świetnie filmuje![]()