Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Canon 50D lub 40D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon 50D lub 40D

Cytat Zamieszczone przez thomaslel Zobacz posta
    Ja tam na szczęście nigdy nie miałem problemów z wyświetlaczem w 40-tce i cały czas dobrze mi on służy, więc myślę, że mogę spokojnie twierdzić, że jest dobry Przynajmniej dla nieco zaawansowanego już w bojach fotografa.
    Szczerze mówiąc nie wiem co stopień zaawansowania ma tutaj do tego, bo każdy kto nie jest ślepy zobaczy to mydło i beznadziejne kolory . Ten wyświetlacz ma po prostu za małą rozdzielczość do takiej przekątnej i żadne zaklęcia tego nie zmienią. Jakimś tam sposobem na ratunek jest robienie rawa z jpgiem o maksymalnym kontraście i wyostrzeniu ale to nadal proteza.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-06-2014 o 22:39
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez crasta Zobacz posta
    Przesiadłem się z 40D na 70D I potwierdzam ten model ma ta funkcje(tak samo jak 60D).
    Co do wyswietalacza to roznica dosc dosc spora pomiedzy 40D a 70D
    kolego ja też się przesiadłem na 70d z 40d i różnica w wyświetlaczu jest ogromna!!! to jest inna bajka
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Coś już napisał Awatar thomaslel
    Miasto
    Gdynia

Cóż. Może w takim razie mój 40D to wyjątek Ja nigdy nie miałem problemów z tym wyświetlaczem. Zawsze dobrze robi swoją robotę. Przyznaję, że mógłby być większy i trochę jaśniejszy, a do tego jeszcze dotykowy, ale Panowie - to był 2007 rok Ja myślę, że jak na tamte czasy to był dobry ekran i w sumie nawet przy kontakcie z bardzo jasnym i dobrym wyświetlaczem w smartfonie (LG P970) nie pozostawia złych odczuć.

A co ma doświadczenie do tego? Pewnie nic, choć może i ma trochę, bo im jest się bardziej PRO tym pewnie dostrzega się więcej niuansów. Ja robię zdjęcia tą lustrzanką 5 lat i co nieco już wiem, ale na pewno nie przyszłoby mi do głowy by powiedzieć coś złego, tym bardziej o wyświetlaczu Ale skoro tak twierdzicie to trzeba to obadać organoleptycznie, bo akurat w tym przypadku nie pomogą żadne zdjęcia czy filmiki zamieszczone w sieci. To tak jak z uchwytem aparatu. Trzeba po prostu przejść się do sklepu i sprawdzić osobiście. Przed wyborem nowego korpusu na pewno wezmę pod uwagę tę kwestię. Dzięki, zawsze coś nowego można się dowiedzieć tutaj

Miasto
    Pod Tatrami

Wtedy ten wyświetlacz to też była żenada. Wystarczy zobaczyć co dawała konkurencja, a już szczytem wszystkiego było wsadzenie tego badziewia do 1D mkIII, co prawda trochę jest tam lepiej oprogramowany ale w topowym korpusie coś takiego .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez thomaslel Zobacz posta
    Cóż. Może w takim razie mój 40D to wyjątek Ja nigdy nie miałem problemów z tym wyświetlaczem. Zawsze dobrze robi swoją robotę. Przyznaję, że mógłby być większy i trochę jaśniejszy, a do tego jeszcze dotykowy, ale Panowie - to był 2007 rok Ja myślę, że jak na tamte czasy to był dobry ekran i w sumie nawet przy kontakcie z bardzo jasnym i dobrym wyświetlaczem w smartfonie (LG P970) nie pozostawia złych odczuć.

A co ma doświadczenie do tego? Pewnie nic, choć może i ma trochę, bo im jest się bardziej PRO tym pewnie dostrzega się więcej niuansów. Ja robię zdjęcia tą lustrzanką 5 lat i co nieco już wiem, ale na pewno nie przyszłoby mi do głowy by powiedzieć coś złego, tym bardziej o wyświetlaczu Ale skoro tak twierdzicie to trzeba to obadać organoleptycznie, bo akurat w tym przypadku nie pomogą żadne zdjęcia czy filmiki zamieszczone w sieci. To tak jak z uchwytem aparatu. Trzeba po prostu przejść się do sklepu i sprawdzić osobiście. Przed wyborem nowego korpusu na pewno wezmę pod uwagę tę kwestię. Dzięki, zawsze coś nowego można się dowiedzieć tutaj

Moze ja napisze w wprost- na wyswietlaczu w 40 trudno jest ocenic czy zdjecie jest ostre- na wyświetlaczu tego niemożna stwierdzić- no chyba ze robisz zdjecia statyczne..
    moje zdjęcia głownie lotnictwo:
    http://kcfoto.pl/

Miasto
    Pod Tatrami

Dokładnie. Opieranie się na tym czymś może wręcz prowadzić do błędów.
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów