Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: z Pentaxa na Canona czy Nikona?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: z Pentaxa na Canona czy Nikona?

Z tymi kolorami roznie jest znam nikoniarza ktory twierdzi, ze cukierkowe kolory sa w canonie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Z tymi kolorami roznie jest znam nikoniarza ktory twierdzi, ze cukierkowe kolory sa w canonie.
    Zapytaj go o kolory trawy z Nikona :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Pentax to dla wielu uzytkownikow nie jest wybor tylko wyznanie. i nie wolno miec marek innych przed nim ani wzywac imienia Pentaksa na daremno.

z wymienionej trojki kandydatow nie mialem Nikona D600. na szczescie, bo robie widoczki na dziurach f/11, a lubie miec czas wolny (a nie tylko siedziec i czyscic syf od oleju). ani bym go nie kupil chocby Nikon nie wiem jak sie zarzekal, ze problem rozwiazany, bo to jest dla mnie producent o niskiej reputacji (produkty z ewidentnymi niedorobkami i firma brnaca w zaparte ze "nic sie nie stalo, ludziki nic sie nie stalo!").

pomiedzy 5D mkII a 6D dla siebie wybieram 6D. duzo fajniejsza tonalnie matryca (kosztem nieco tylko mniejszej ilosci szczegolow*) w mniejszej i lzejszej puszce.

* - dotyczy wrazen subiektywnych. IMHO, na standardowych ustawieniach LR obrazek 6D jest na poziomie piksela minimalnie mniej szczegolowy niz 5D mkII. roznice w ilosci pikseli pomijam w tej dyskusji, bo to jest praktycznie nic.
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    ale my nie porownujemy Powershotow z Coolpiksami
    i rozmiawiamy o uzytkownikach na dostatecznym poziomie wiedzy, zeby umiec obsluzyc suwak saturacji
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Chcialem powiedziec, ze kolory to subiektywna ocena kazdego usera. Ja puszke wybieralbym patrzac przez pryznat: czego mi potrzeba a z czego moge zrezygnowac.

Potrzeba mi na pewno celności AF Nie chciałbym mieć co 2-3zdjęcie BF/FF. Sprecyzuję teraz na jakich szkłach bym się skupiał na chwilę obecną, a więc tak głównie preferuję systemowe szkła, miałem kiedyś tamrona i rożnica w obrazku jest znacząca miedzy np. Pentax a Tamron, podejrzewam, że C i N również mają inny obrazek niż Tamron nie wiem jak wypada sigma, bo nigdy nie miałem, co do szkiełek to na pewno C35/2 wersja bez USM----->N35/1.8G który jest szybszy, ostrzejszy i celniejszy? Kolejny to oczywiście C85/1.8 USM----> N85/1.8D( i to samo pytanie co w poprzednim.) oraz C50/1.8---->N50/1.8D lub G jak wypadają te wersje w porównaniu z 50Canona?

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Pentax to dla wielu uzytkownikow nie jest wybor tylko wyznanie. i nie wolno miec marek innych przed nim ani wzywac imienia Pentaksa na daremno.
    No,no ładnie to ująłeś .
    Ale dodałbym,że tak przedstawia sprawę posiadania aparatu PENTAX (nikt nie neguje,że ta marka wniosła sporo do fotografii)tylko polskie forum pentaxa.Zorganizowało się ono na grupie sympatyków marki i przez 10 lat nie uczyniło ani kroku do przodu,zasklepione we własnym sosie,bez zewnętrznego wsparcia ,żebrające o datki na serwer..
    Utrzymuje gości i swoich userów w przekonaniu:tylko PENTAX.Na przeciwległym biegunie jest ameryckie forum wspierane przez duże firmy : Pentax Forums - The Ultimate Resource for Everything Pentax.
    Niezależnie od tego:na dzień dzisiejszy Pentax K-5 IIs rządzi a kategorii APS-C.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Niezależnie od tego:na dzień dzisiejszy Pentax K-5 IIs rządzi a kategorii APS-C.
    A nie K-3 ?
    / Canon /

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    A nie K-3 ?
    Możliwe,moja zabawa z Pentaxem skończyła się na K-5 ,tuż prze wypustem K-3.Nie życzę Pentaxowi wypuszczenia FF ,bo może żałowałbym zmiany systemu,a może i nie , , kto to może wiedzieć .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Możliwe,moja zabawa z Pentaxem skończyła się na K-5 ,tuż prze wypustem K-3.Nie życzę Pentaxowi wypuszczenia FF ,bo może żałowałbym zmiany systemu,a może i nie , , kto to może wiedzieć .
    Jednak Pentax wypuścił FF - model K-1. Żałujesz zmiany?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów