rozumuem, ze mozna szanowac jakas firme, ale bez przesady, wszystko inne jest bleeee tylko penta cacy jak mozna byc tak ograniczonym i miec takie klapki na oczach,a poznie sie dziwi kazdy, ze w Polsce jest jak jest.
Wiem o tym, ze zdjęcie zrobie wszystkim, ale gdyby bylo to takie proste nikt by nie kupował coraz to lepszych aparatow, rezygnuje z pentaxa ze wzgledu na brak FF oraz malej ilości szkiel. Puszki, ktore wymienilem wyzej sa wszystkie dobre, lecz mnie troche przeraza jednak nikon ze wzgledu na jego wpadki ostatnio i najlepsze nie przynawanie sie do winy. Natomiast na dxomark ma znaczna przewage w iso oraz zakresach tonalnych. Kumpel canoniarz namawia mnie na Canona, bo twierdzi,ze poswiece zdecydowanie mniej czasu na obrobke, posiada Nikona i niby wie co mowi,ale pytalem tez osoby ktore przeszly z canona na nikona lub odwrotnie i twierdza , ze na ma roznicy. Lecz jeśli nie ma to dlaczego jk chodze na wesela w 90%jest To canon? Z puszek ktore wymienilem technicznie najlepszy jest canon następnie 5dmk2 lecz tu się obawiam o iso czy nie będą szumy w trudnym oswietleniu oraz czy matryca juz nie jest przestarzala na dzisiejsze czasy? 6d fajna puszka lecz troche droga i ta migawka testowana a 100tys;/