Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Jaki filtr polaryzacyjny do Canona 450D Obiektyw KIT EF-S 18-55mm IS 58mm

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Domyślnie Odp: Jaki filtr polaryzacyjny do Canona 450D Obiektyw KIT EF-S 18-55mm IS 58mm

Przetestowałem kilka polarów na obiektywie kitowym.
    Różnice są dość duże w obrazku końcowym pomiędzy budżetową hamą, lub czymś innym tańszym, a jakimś modelem z wyższej półki.
    Z tego co napisałeś na samym początku Hoya HMC Super PL-CIR, mam, testowałem też inne, ten wypadł jak dla mnie rewelacyjnie. Ma małą wadę ergonomiczną, jest wąski, i trochę trudno się nim kręci.
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jaki filtr polaryzacyjny do Canona 450D Obiektyw KIT EF-S 18-55mm IS 58mm

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    szkoda dawać drugie tyle co ten obiektyw xD
    jest tańszy filtr MATIN HIGH czy coś takiego w granicy 60zł i daje radę :P
    Filtry pokroju MATIN, GREEN itp. to wyrzucone pieniądze w błoto Filtr jeśli ma być, to musi być porządny.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
    Przetestowałem kilka polarów na obiektywie kitowym.
    Różnice są dość duże w obrazku końcowym pomiędzy budżetową hamą, lub czymś innym tańszym, a jakimś modelem z wyższej półki.
    Z tego co napisałeś na samym początku Hoya HMC Super PL-CIR, mam, testowałem też inne, ten wypadł jak dla mnie rewelacyjnie. Ma małą wadę ergonomiczną, jest wąski, i trochę trudno się nim kręci.
    HAMA to też dość słabiutkie filtry. Nie mówię żeby od razu kupować za 200-300PLN ale wystarczy choćby HOYA lub MARUMI . To wydatek rzędu 100-150 PLN.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    HAMA to też dość słabiutkie filtry. Nie mówię żeby od razu kupować za 200-300PLN ale wystarczy choćby HOYA lub MARUMI . To wydatek rzędu 100-150 PLN.
    To prawda, porównując hame polar do Hoya HMC Super PL-CIR
    wypada bardzo słabo,choć przyzwoite (poprawne) efekty można nim uzyskać.
    Warto na polar wydać nieco więcej kasy. Swego czasu Hoya HMC Super PL-CIR można było kupić w promocji jakiś czas temu w dość atrakcyjnej cenie
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Uprawnienia umieszczania postów