Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Canon 60D + obiektyw canon /tamron

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 60D + obiektyw canon /tamron

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Chodzi o to że sigma daje fotki z lekkim odcieniem w kolorze musztardowym i nie każdemu się to podoba
    dziwne,czyli co, wiecej odcieni brazowych i zoltych? nie zauwazylam na mojej sigmie 10-20 no chyba, ze mowa tu a dokladnie o konkretnym obiektywie.

Nie zauważyłem zafarbu musztardowego ani żadnego innego, na zdjęciach robionych Sigmami EX 17-50 f/2.8 i 10-20 f/3.5.
    Mam porównanie do kilku obiektywów Canona i jednego Tamrona.
    Zdjęcia zrobione każdym moim (obecnym i byłym) obiektywem, są praktycznie nierozróżnialne kolorystycznie.

Dopiero zaczyna

dzis bylam w sklepie u mnie w miescie poytac sie o 3 obiektywy S 17-50, C17-55 i C24-105 L do mojego C60D ... z calej rozmowy dowiedzialam sie,że mimo,ze moj nie jest FF to i tak zdjecia beda bardzo dobrej jakosci,wiadomo nie tak dobre jak na body FF,ale bede zadowolona... do tego podobno z C17-55 tez bede bardzo zadowolona bo to takze bardzo dobre szklo i porownujac jakosc i kolory to nadal lepiej kupic 24-105 mimo tego,ze ze wgledu na f4 bedzie wolniej pracowac (glosniej ) ... 2.8 w Canonie i Sigmie to oczywiscie plus bo w C 24-105 niekiedy trzeba bedzie uzyc statywu,a przy C17-55 mozna smialo robic zdjecia z reki niezaleznie od swiatla w pomieszczenie (np kosciol).
    Oczywiscie stanowczo nie powiedzial,co bedzie lepsze do mojego body ,tylko powiedzial,ze jesli chce w przyszlosci zmienic body na FF to lepiej od razu "budowac" sobie sprzet i zaczac od 24-105. A C 17-55 nie dam rady podpiac pod FF ,wiec wtedy bedzie tylko opcja sprzedazy. Dodal jeszcze ,ze jesli chcialabym jednak C 17-55 to sporo taniej wyjdzie Sigma,ktora jest bardzo dobra ... wiec nadal jestem w czarnej d... :/ Jednym slowem nic nowego sie nie dowiedzialam

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

no dowiedziałaś się ze będziesz w kościele albo walić ze statywu albo z reki
    cały problem olivko ze zamiast poczytać mądre książki o fotografii(żeby mieć podstawę i w ogóle cokolwiek wiedzieć o robieniu zdjęć) to ty łykasz bzdury czy tu na forum czy w sklepie
    może chociaż na jakiś kurs się zapisz?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez olivka Zobacz posta
    dziwne,czyli co, wiecej odcieni brazowych i zoltych? nie zauwazylam na mojej sigmie 10-20 no chyba, ze mowa tu a dokladnie o konkretnym obiektywie.
    Dokładnie tak i mowa tu o każdej Sigmie sprzed kilku lat. Teraz wydaje się to nieco bardziej ogarnięte.
    Porównaj sobie pod względem kolorystyki surowego obrazka np. Sigmę 10-20 z Canonem 10-22, to zrozumiesz

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
    Nie zauważyłem zafarbu musztardowego ani żadnego innego, na zdjęciach robionych Sigmami EX 17-50 f/2.8 i 10-20 f/3.5.
    Mam porównanie do kilku obiektywów Canona i jednego Tamrona.
    Zdjęcia zrobione każdym moim (obecnym i byłym) obiektywem, są praktycznie nierozróżnialne kolorystycznie.
    No pewnie, grunt to dobre samopoczucie, bez względu na wszystko. Niestety tak nie jest, a szkoda.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 10-04-2014 o 21:49
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    no dowiedziałaś się ze będziesz w kościele albo walić ze statywu albo z reki
    cały problem olivko ze zamiast poczytać mądre książki o fotografii(żeby mieć podstawę i w ogóle cokolwiek wiedzieć o robieniu zdjęć) to ty łykasz bzdury czy tu na forum czy w sklepie
    może chociaż na jakiś kurs się zapisz?
    no wiesz idac do sklepu bylam pewna,ze niczego nowego sie nie dowiem,ale skoro juz bylam w centrum to czemu sie nie przekonac i wyszlo jak wyszlo,znowu mialam racje
    co do zdjec... to nie jest do konca tak,ze nic nie wiem na ten temat ,kursy? nic ciekawego u mnie nie ma a co do forum ,no po cos ktos go stworzyl, czyz nie po to,aby dzielic sie informacjami, doswiadczeniami itp? Przeciez to nie jest typowe forum dla profesjonalistow, wiec chyba mozna oczekiwac informacji i pomocy od uzytkowinikow, a skoro ktos ma wieksza wiedze na dany temat i chce sie nia podzielic z tymi,ktorzy szukaja informacji to dlaczego tego nie robic?!

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

olivko błąd podstawowy- w sklepie się kupuje a nie zdobywa wiedze
    wiec czego nowego się chciałaś dowiedzieć? w sklepie?
    każdy tu się dzieli informacjami ale trzeba mieć jakaś podstawowa wiedze, bo inaczej wszystkie te rady są dla ciebie abstrakcją
    i tak zbierasz te informacje a chaos w główce coraz większy i większy
    zbieraj dalej

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Olivko, dziwi mnie Twoja naiwność, może wynika trochę z niewiedzy.
    Te sklepowe bajki trzeba traktować jak to było w pewnym kabarecie: "Będzie Pani zadowolona..." .
    Kolega wyżej dobrze radzi. Kup książki, poczytaj, poćwicz albo zapisz sie na jakiś kurs. Z kilku postów czy wizyt w sklepach w których z doświadczenia wiem, że ponad 90% sprzedawców nie ma zielonego pojęcia co sprzedaje (są po jednym szkoleniu) nie nauczysz się fotografować. A póki nie pojmiesz co to fotografia nie będziesz miała pojęcia czego potrzebujesz. Poćwicz tym co masz a sama zobaczysz, że w pewnym momencie samo przyjdzie to czego brakuje.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No pewnie, grunt to dobre samopoczucie, bez względu na wszystko. Niestety tak nie jest, a szkoda.
    Dobre samopoczucie to zapewne jest wtedy, kiedy mamy już 5 ton sprzętu marki C (obowiązkowo FF i L - nawet do pełnej amatorki) i dowiadujemy się, że inni producenci też potrafią zrobić sprzęt: tańszy i często lepszej jakości.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez olivka Zobacz posta
    a skoro ktos ma wieksza wiedze na dany temat i chce sie nia podzielic z tymi,ktorzy szukaja informacji to dlaczego tego nie robic?!
    Chodzi o to że uzyskałaś już odpowiedzi ;-)

Skoro byłaś w sklepie, czemu nie podpięłaś tych szkieł? Miałabys już problem z głowy.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów