Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Canon 60D + obiektyw canon /tamron

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 60D + obiektyw canon /tamron

Cytat Zamieszczone przez olivka Zobacz posta
    Bolek02 co do canona to różnica w cenie 750 pln jednak zaczynam sie zastanawiać czy warto dopłacać skoro sigma ma bardzo dobre opinie.
    Wiem, ze pisze i porównuje rożne obiektywy z rożnych światłem, ale chodzi o to, ze sa one wszystkie w podobnych cenach i nie wiem, który bedzie ostrzejszy, w ktorym kolory lepsze i dobry do portretów? Gdyby jeszcze różniły sie cenowo to pewnie miałabym łatwiejszy wybór , a tak nie wiem co brać :/
    Wiem ze f4 to ciemne ale w sumie moje obiektywy nie należą do jasny j i jakoś daje radę , wiec sama pytam sobie czemu nie C 24-105? Tylko czy bede zadowolona z ostrości i kolorów na moim C 60d?
    Klasyfikowanie szkła f/4 jako ciemnie to daleko idąca niekonsekwencja, bo zależy do czego używane. Ja do pejzaży i architektury przeważnie używam f/4L bo i tak jeszcze przymykam. Poza tym robię zdjęcia na ISO 100-400 więc kompletnie mi to nie przeszkadza.
    Co do koloru to niestety żaden wspomniany obiektyw spoza systemu nie da Ci takiej barwy jak Canon wprost z puszki. Używałem i Sigmy i Tamrona i kolory były zawsze inne niż z Canona - wszystko można poprawić w PS-ie, ale po co?
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 07-04-2014 o 11:08
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów