Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Canon 60D + obiektyw canon /tamron

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 60D + obiektyw canon /tamron

Przecież sigma 10-22 która posiadasz to też jak to określasz "ciemne szkło" bo z przedziału f/4-5,6 i jesteś zadowolona Teraz to już nic nie rozumiem
    Do czego właściwie ma być to szkło ? do Kościoła ? Teraz to się zrobiło pytanie typu: co jest lepsze limuzyna czy motorówka ???
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 07-04-2014 o 18:38
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Przecież sigma 10-22 która posiadasz to też jak to określasz "ciemne szkło" bo z przedziału f/4-5,6 i jesteś zadowolona Teraz to już nic nie rozumiem
    Do czego właściwie ma być to szkło ? do Kościoła ? Teraz to się zrobiło pytanie typu: co jest lepsze limuzyna czy motorówka ???
    tak jestem zadowolona z mojej sigmy Nowy obiektyw ma byc przydatne do zdjec glownie robionych w plenerze i czasami okolicznosciowo typu kosciol, jakas restauracja. Teraz zastanawiam sie nad S 17-50 / C 17-55 lub C 24-105. wiec z czego bede bardziej zadowolona jakosciowo -ostrosc,kolor?
    Przepraszam za takie zamieszanie,ale takie baby juz sa niezdecydowane

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez olivka Zobacz posta
    W tym wątku jest sporo o portretach nie ma poruszonego dylematu jak moj :/

--- Kolejny post ---

A jaki aparat masz?
    Wiem,ze 24-105 to L - ka pod FF , ale czy w takim razie nie opłaca sie go kupować do 60d ? Sama nie wiem czy na mojej 60 uzyskam świetny efekt i czy bede zadowolona ,ze wydałam na niego niemała sumke? Mam ogromny mętlik w głowie.
    Canon 40D.

Pełne uzależnienie

tak jestem zadowolona z mojej sigmy Nowy obiektyw ma byc przydatne do zdjec glownie robionych w plenerze i czasami okolicznosciowo typu kosciol, jakas restauracja. Teraz zastanawiam sie nad S 17-50 / C 17-55 lub C 24-105. wiec z czego bede bardziej zadowolona jakosciowo -ostrosc,kolor?
    Przepraszam za takie zamieszanie,ale takie baby juz sa niezdecydowane
    W przedstawionych modelach ostrość raczej podobna jak trafisz dobry egzemplarz, natomiast ładne kolory prosto z puszki to tylko Canon.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

W przedstawionych modelach ostrość raczej podobna jak trafisz dobry egzemplarz, natomiast ładne kolory prosto z puszki to tylko Canon.
    rozumiem,ogladalam dzis ciekawy filmik na youtube z testem sigmy i Canona ,wychodzi na to,ze sa bardzo podobne wyniki ,wiec czy warto doplacac 750 pln za tak mala roznice?
    Dopiero teraz zauwazylam,ze posiadasz c 24-105 wiec kto jak kto ,ale sporo musisz wiedziec z praktyki jak sie sprawuje mozna gdzies zobaczyc Twoje zdjecia robione tym obiektywem ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

"Jak trafisz dobry egzemplarz" - pytanie czy masz wystarczająco czasu i umiejętności żeby sprawdzić przy zakupie czy obiektyw dobrze ostrzy lub czy nie jest zdecentrowany. Jeśli chcesz mieć spokój to zastanów się nad Canonem.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

c 24-105 wiec kto jak kto ,ale sporo musisz wiedziec z praktyki jak sie sprawuje mozna gdzies zobaczyc Twoje zdjecia robione tym obiektywem ?
    olivka, sieć jest wręcz zasypana samplami z tego szkła, tu piewszy link z brzegu; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM : Specifications and Opinions [JuzaPhoto]
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    olivka, sieć jest wręcz zasypana samplami z tego szkła, tu piewszy link z brzegu; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM : Specifications and Opinions [JuzaPhoto]
    dzieki

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    Niom... i to samo w przypadku rzeczonej Sigmy, prosz...

Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM : Specifications and Opinions [JuzaPhoto]

Cytat Zamieszczone przez novy Zobacz posta
    "Jak trafisz dobry egzemplarz" - pytanie czy masz wystarczająco czasu i umiejętności żeby sprawdzić przy zakupie czy obiektyw dobrze ostrzy lub czy nie jest zdecentrowany. Jeśli chcesz mieć spokój to zastanów się nad Canonem.
    Bez przesady - nie demonizujmy kolego

Ja kupowałem swoją Sigmę on-line i nie mam z nią żadnych problemów.
    Nie słyszałem także "szumu"w sieci czy narzekania na forach na ten konkretny omawiany tu model,
    a przypomnę, że mowa tu o Sigma 17-50 f/2,8 EX DC OS HSM.

Poprzednią Sigmę 18-200 DC OS kupiłem "w ciemno" bo trafiła się cena okazyjna,
    a puszka była w drodze z HK po zakupie, więc także nie miałem możliwości sprawdzenia, i co...???

Ano nic - z żadną Sigmą nie miałem kompletnie żadnych problemów.

Jedynie Tamrona 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) Macro mogłem przetestować przed zakupem przez kilka dni,
    no i z nim także nie ma żadnych problemów.

Co do kolorów - to rzecz gustu, a o nich się nie dyskutuje.

Powiem tylko, że bardzo mi odpowiada kolorystyka Sigmy i Tamrona.
    Jest dla mnie bardzo naturalna, tzn. oddaje dokładnie to, co widzą moje oczy,
    podczas gdy kolory niektórych Canonowskich szkieł, a w szczególności sławetnych eLżbietek
    bywają dla mnie jakieś takie... "landrynkowe", zbyt przebarwione, czasami wręcz nienaturalne, więc...

Oczywiście zdarza się, że puszka "nie trafi w mój gust" z balansem bieli,
    ale to się zdarza z każym szkłem i nie od szkła zależy.
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 08-04-2014 o 11:56
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Powiem tylko, że bardzo mi odpowiada kolorystyka Sigmy i Tamrona.
    Jest dla mnie bardzo naturalna, tzn. oddaje dokładnie to, co widzą moje oczy,
    podczas gdy kolory niektórych Canonowskich szkieł, a w szczególności sławetnych eLżbietek
    bywają dla mnie jakieś takie... "landrynkowe", zbyt przebarwione, czasami wręcz nienaturalne, więc...
    niewątpliwie, kolor rzecz gustu, ale musztarda jest dobra na kiełbasie, a nie na zdjęciu - soczewki z fluorku wapnia są drogie i trudne w produkcji ale poza innymi aspektami zapewniają doskonałą i trudną do podrobienia kolorystykę.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów