No to ładnie Cię sarenka urządziłaA wracając do meritum, czy tak mało ludzi z okolic Kielc jest na forum czy po prostu tak mało osób fotografuje zwierzęta? Może ktoś jeszcze ma jakieś sugestie gdzie by można podpatrzeć jakieś fajne okazy naszej Świętokrzyskiej fauny?
Stadion leśny i okolice Słowika: dziki, sarny, zające. Bolmin, Cedzyna bobry. Morawica- rzeka bobry, zimorodki, bażanty, jakieś sowy i inne ptaki drapieżne.
Wielkie dzięki! W ten weekend spróbuję coś upolować![]()
gdzie w Bolminie można bobry spotkać? sarny na Grząbach Bolmińskich juz parę razy widziałem.. a pytam bo przypadkiem przeprowadzam się tam za 2-3 miesiące i może coś się uda sfocić..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Nad zalewem, w północno-wsxhodnij części zbiorika mają żeremie. Jak lubisz węże to w tamtej okolict spotkasz zaskrońce i żmiję zygzakowatą.
Wysłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2
EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII
O nie węże odpadają
Dzika, sarnę, jelenia spotkasz w każdym świętokrzyskim lesie. Trzeba pochodzić bo trzeba. Myślę, że lepiej niż z leśniczym to pogadać z myśliwym bo to oni zajmują sie zwierzyną.