Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Jestem terroryzowany

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Napisales ze sprzet jest uzywany i aukcja nie jest komercyjna, wykluczyles gwarancje? Sprzedawales prywatnie?
    Jesli tak, to naprawde nie masz sie czym przejmowac.
    Reklamacja byla po poltora miesiaca - klient musi udowodnic, ze paprochy byly juz w momencie kupna, a tego nie jest w stanie. Pierwsze pytanie ktore zada sad bedzie "dlaczego nie reklamowal pan zaraz po otrzymaniu przesylki".

Nawet jesli nie zaznaczyles sprzedazy prywatnej i nie wykluczyles gwarancji, terrorysta moze sobie dalej pisac: Jako "Handlowiec" musisz wziasc towar w ciagu 14 dni - te juz dawno minely.
    Pozostaje sprawa gwaracji, ale reklamacja stanu w jaki objektyw zostal przekazany po poltora miesiaca jest bez szans na powodzenie. Klient nie jest w stanie udowodnic ze paprochy byly w momencie zakupu, paprochy sa rzecza ktora pojawia sie w trakcie uzywania, klieent uzywal towar przez poltora miesiaca.

Terroryscie odpowiedz krociutkim mailem w stylu:
    "Konsultowalem sprawe z moim adwokatem, zycze powodzenia." i nie odpowiadaj na dalsze maile.

Daj linka na aukcje.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Daj linka lub chociaż nick

RYDZYK007
    Guest

Domyślnie

HAHAHAHA..DOBRE..TERRORYŚCI SĄ WŚRÓD NAS...
    niech się cieszy że dostał w paczce obiekytw,bo nie raz można kartofla trafić ,a mu za 180 zł przeszkadza paproszek..hehehe..oczekiwał L ki.a tu paproszki no prosze.zlej to kwota nie przekracza 200zł więc może iść z tym problemem ale tylko do radia maryja bo w sądzie go wyśmieją...ZIOBRO ni ma czasu na paproszki

Coś już napisał Awatar rodeoo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie link do aukcji

Oto link ku przestrodze gość licytował a potem poprosił o aukcje na wyłączność więc wystawiłem na dodatek tylko dla niego.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=85894432

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Już ma zawieszone konto.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

hmmm w Polsce nie mozna załozyć sprawy sadowej o 180 PLN
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 23-03-2006 o 09:24

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Sprzedający i kupujący mają zawieszone konta .
    Czyżyby terrorysta napisał do allegro ?

Coś już napisał Awatar rodeoo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Sprzedający i kupujący mają zawieszone konta .
    Czyżyby terrorysta napisał do allegro ?
    mam zawieszone od wczoraj za zaległe 20 zł ale to już uregulowałem również wczoraj więc chyba dziś lub jutro aktywują

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

O tym że trzeba wysłuchać zawsze drugiej strony - ja nie mam wątpliwości.Bo realia są takie: kolega "rodeoo" kupił go w połowie grudniu za 217,50 plus wysyłka - bo z Krakowa.A potem sprzedał na początku lutego za 180zł.Sprawny, bdb obiektyw....
    W teraz komentarz ogólny - nie dotyczy konkretnej sprawy:
    sprzęt oczywiście ma prawo mieć tzw wady ukryte - ale kto z Was uwierzy w takie tłumaczenie sprzedawcy "nie wiedziałem?"....A kto - przyjmie to spokojnie? Jak na razie - częściej oszukują sprzedawcy.Kolegom - nie życzę podobnych problemów z punktu widzenia kupującego.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale jaka jest argumentacja i język - wg mnie niepoważne. Nikt z nas tu chyba nie rozstrzyga tej sprawy jakoś very poważnie, bo to nie sąd. Rzucamy uwagi, mając takie a nie inne dane. Ja myślę, że ten koleś nawet jakby kupił w sklepie nowe szkło to by nękolił, że są paprochy i dupę truł. Jak się ma takie obawy to się nie kupuje w sieci. Taki zakup to zawsze ryzyko pomimo różnorakich zabezpieczeń. Reasumując - wałki krecą i jedni i drudzy, kupujący i sprzedający. A i pośrednikom się zapewne zdarzy, hehe! Pokaż paprochy - będziemy sądzić

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów