Ten owad, z tego co pamiętam to jeden z rodzajów bzyka prążkowanego.
Ten owad, z tego co pamiętam to jeden z rodzajów bzyka prążkowanego.
Bzyg prązkowany - fakycznie może to być, był nawet ładny.
Ostatnie foty nie były przerabiane, w sensie wycinane kormorany.
Użyłem jedynie rozmycia tła za nimi (ręcznie na warstwach PSE), poza tym była stadardowała obróbka w DPP.
Wystarczy otworzyć foty w większym wymiarze, a zupełnie inaczej wyglądają.
Faktycznie są nieźle wyostrzone FS-Sharpener, bo nominalnie były przygotowane w 3000x2000 pikseli, a następnie zmniejszone metodą dwuścienna-wyostrzanie do rozmiarów CB.Stąd są jeszcze ostrzejsze, ale rozmyć to najłatwiejsza czynność.
Ważka na "szary metalik" to co innego, to jest preset w LR, ale to miała być zdecydowanie inna tonacja kolorystyczna, to była.
--- Kolejny post ---
I dobrze, że jest jeszcze inne zdanie - oprócz Italy-ego.
--- Kolejny post ---
Spróbuję Twojego przepisu.
--- Kolejny post ---
620) Delikatne rozmycie po całości, na małym obrazku, czyli poszukiwanie równowagi.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 01-08-2016 o 06:49
Co do ważki w kolorze metalu, nie mam nic , bo wiem że to była wersja pod CB.A że się z czymś nie zgadzam z Tobą , to nie znaczy że moje jest na wierzchuKażdy tworzy jak mu pasuje
Jeśli Tobie się taka forma końcowa zdjęcia podoba to dobrze .Moje zdjęcia są w tonacji ciepłej, a mało komu się podobają
Ale to są MOJE zdjęcia i moja wizja tego co sfotografowałem.To samo tyczy Ciebie
Chyba dalej jesteśmy kolegami co ?![]()
Jakoś nie dostrzegłem, że mieliśmy się o coś pokłócić ?
To, że mamy różne zdanie to świetnie !!! Będzie z tego jakiś pożytek, moje foty będą mniej wyostrzone albo odszumione, Twoje może nieco mniej zażółconealbo i nie.
Ale na tym polega dyskusja i przekonywanie.
Poza tym cieszę się, że piszesz co myślisz, bo tylko tak można coś poprawić, zmienić.
uffffff , otarłem pot z czoła![]()
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 01-08-2016 o 19:43
Pierwszy kadr jest taki żywy. Super Ci to wyszło.
Gdyby nie wzburzony piach na 621 to ptaszory wyglądałyby jak doklejone![]()