heh ,dodatkowe uznanie za cierpliwość ,u mnie było tylko 5 kroków (bo jej nie mam) , hehe
heh ,dodatkowe uznanie za cierpliwość ,u mnie było tylko 5 kroków (bo jej nie mam) , hehe
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 31-07-2016 o 18:39
617 i 618 na tak. Robert idź w tym kierunku ,a nie tam smętne strumyki i lasy dla trolli
![]()
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Ostatnie najbardziej mi się podoba. Pięknie odcięły się od tła. No i te zielone oczy![]()
He..he... niektóre lasy i strumyki całkiem ładnie wyglądają.
Problem w tym, że nie mam określonego kierunku focenia, a może i tak jest dobrze.
Co się nawinie to cykam
--- Kolejny post ---
Dziekuję, mnie także się podobają, ale cholery są bardzo płochliwe.
Poprawka
Najpierw w RAW ściągnięcie kontrastu z samej ważki na -85 i cieni na +30, z ogona światła na -90. Z samego tła - clarity na -100 i ostrość na -100, temperatura na +28. Z liścia światła na -100. Po całości - ekspozycja +0.25,kontrast -24,światła -33, cienie +26, whites +18, saturacja +3. Potem w Nik C. wyciągnięcie szczegółów na 30 przy normalnym zasięgu. Potem w TIF-e już po całości temp -5, tint -5,kontrast +40, światła -55,cienie +15, clarity +10,luminacja czerwony + 20, zielony -20. Split toning w światłach - hue 120, saturacja 12. Ostrzenie na 100, promień 0,5, detal 5, maskowanie 50. Redukcja szumów tylko luminacja na 60.I na koniec camera calibr. niebieski na +10. Po zmniejszeniu już tylko ostrzenie i redukcja szumów na 5.
Naprawdę tak było![]()
A ja tym czasie kawę dobra po neapolitańsku sobie zrobiłem i wypiłem
--- Kolejny post ---
Coś za bardzo wydziwniona ta obróbka ,aż oczy bolą.Czy aby nie przesadziłeś ?
Piszę o ostatnich zdjęciach
--- Kolejny post ---
To do Roberta
--- Kolejny post ---
Wg ,mnie to już idzie w złą stronę taka obróbka.Takie wycinanie, przeostrzanie, wklejanie,to chyba nie o to chodzi w tym rodzaju fotografii.Czy tak to wygląda w naturze?Rozumię podostrzenie ale aż tak ?
Robert, pewnie tym postem narażę się Tobie i innym, ale zdania nie zmienię
--- Kolejny post ---
617 -619 to już takie 3D