Dokładnie tak samo wyszło i na moim "podwórku".
--- Kolejny post ---
Tego już się nie leczy, z tym trzeba jakoś żyć i mam przekonanie, że będzie się to rozwijać.
U mnie się rozwinęło - dzisiaj do nowego nabytku 100/2,8 Macro USM, będzie co testować, wiosna niebawem - mam nadzieję.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 26-01-2015 o 01:10
A mówią, że młodzież nie garnie się do książek.
Świetny, wbrew temu co ludzie mówią szybki, a z dobrym body niesamowicie szybki obiektyw. Sprzedałem 100-400 żeby go kupić i nigdy nie żałowałem. Gdyby nie ptaki to byłby mój ulubiony![]()
Teraz zauważyłem że piszesz o starszej wersji. Może trzeba było dołożyć te "parę" złotych do elki? Sam IS w nowej wart jest ten tysiąc złotychA to nie tylko IS....
Niewykluczone/pewne, że będę dążył do "eL-ki", ale to spory wydatek, a za 100-tkę bez "eL" i bez IS wydałem dziewięćset złotych.
Muszę dozbierać, a i jakaś "długa rura" po drodze może się przydać.
--- Kolejny post ---
Jak to dobrze, że to nie o mnie![]()
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 26-01-2015 o 08:01
412) Szaro buro, ani śniegu ani mrozu. Wstał świt i ptaszyska poleciały na plan filmowy Hitchcocka.
Foto zrobione 100 macro - jakiś landszaft też da się taką ogniskową.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 26-01-2015 o 12:05
Ostatnie całkiem przyjemny środowiskowy kadr, biorąc pod uwage dość wąską stałke. Jak sie ustawisz pod kątem do brzegu, to horyzontu prostego nie będziesz mieć. W górze to gęsi?
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
To jest bardzo dobry obiektyw. Mam go i nie widzę potrzeby wysilania się na Lkę.
W takich wypadkach prostuj na całość drzewo+odbicie - oba razem powinny być prosto (czyli symetrycznie), samo drzewo może być pochylone. Lub na krawędź lasu - jest na tyle daleko, że chyba powinna być poziomo.
A najlepiej w takich niewiadomych przypadkach "na czuja", czyli wrażenie. Mam wrażenie, że leci w prawo.
Pozdrawiam, bo lubię Twój wątek.
najs...
ładny kadr i kolorki
jaki ob. macro (bo mi umknęło) używałeś, na co nastawiałeś ostrość?