Gratuluje dzięcioła. Co do samego zdjęcia to widać że z podchodu.
Gratuluje dzięcioła. Co do samego zdjęcia to widać że z podchodu.
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
Młody?...Ok, odbieram to jako komplement. Czapla na moje oko za ostre światło dostała. Pewnie stała tam od 04:30
Zdjęcia leśne są często niewdzięczne: obiektyw potrafi złapać ostrość na gałązce zaraz przed ptakiem, lub też przelecieć cały zakres zanim trafi w ...coś. Czasem nie wiem w co.
Prawda, jak tam na nią czekałem od 04:29
--- Kolejny post ---
Bardzo dziękuję, kto jak kto, ale Ty wiesz, że niekiedy nie da się podejść.
Tak właśnie było, bo zaczęło się bojorko i skubany przelatywał co i rusz dalej i dalej. Tylko cierpliwości zabrakło i mm obiektywu.
Mam takie miejsce tzw. Użytek ekologiczny, gdzie wynalazłem dzięciołowisko, na pierwszy rzut oka beee, ale jak się przypatrzyć...
Tak wygląda teraz, po niewielkim przymrozku.
360) Dzięciołowisko.
Fota zrobiona manualnym szkłem pod pentaxa RMC Tokina 52/2,8, bardzo wdzięczne szkiełko do landszaftów, nawet bez dandeliona.
100% bez cropowania.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 30-11-2014 o 18:36
Błąd oczywisty - RMC Tokina 28/2,8 fi 52 bardzo wdzięczne szkiełko do landszaftów, nawet bez dandeliona.
100% bez cropowania.
Gratuluję fotografii. I miejscówki. Przednia.![]()
Jeżeli czegoś mogę ci zazdrościć, to tej odrobiny słońca. Ja mam ostatnio beznadziejną pogodę. A zdjęcie (360) pierwsza liga![]()
361) Tu było słoneczko i kolory jesieni nad innym jeziorkiem, ale też rowerkiem.
Szkiełko to samo, manualna RMC Tokina 28/2,8 spod pentaxa. Pewnie zostanie ze mną na dłużej lekkie i fajne, byle nie pod słońce.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 30-11-2014 o 22:45
W pierwszej chwili nie zobaczyłem wody. No i masz kolejne fajne szkiełko
Ale szkiełko,nawet najlepsze samo zdjęcia nie zrobi, , masz więc kolejny dobry widoczek w galerii. Czy obrabiałeś tu DxO?
Zazdroszczę słońca, ja tu cholera mieszkam w Toscani a u mnie tylko leje i leje i ma lać do 10 grudnia, i nici z wojaży jak na ten czas, a co się przekłada na brak zdjęć![]()
Klimat na zdjęciu fajny.
pozdrawiam
To szkiełko to już "zabytek" dla wielu - ma ze czterdzieści lat, a może więcej. Tą sztukę zamieniłem z heliosa 44M-6 (mam takie jeszcze ze dwa).
Obrobione w DxO, jakoś się do tego softu przyzwyczaiłem.
--- Kolejny post ---
Cieszę się, że Ci wpadło w oko.
U mnie fajnie, słoneczko i lekki mrozik za dnia, tylko wiatr i zimno jak jadę rowerem.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 30-11-2014 o 23:05