dzięki...
przy tej ogniskowej wszystko ostre...
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 26-01-2015 o 16:28
Wygląda jak po skrawaniu.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
413 - Robert, popraw mnie, jeżeli się mylę: nie rozpoznaję materiału, to może być stop aluminium lub magnezu - na zdjęciu jest pęknięta powierzchnia jakiegoś ustrojstwa.
--- Kolejny post ---
Mz bardziej po szlifowaniu, krawędzie są wielokierunkowe. Ale na 100% pewien nie jestem
414 - kojarzy mi się z poruszającym się kluczem (kluczami) typu łucznik.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
415) Słowiczek ma rację (prawie). Ślady są po szlifowaniu 414, a to drugie - to żeliwo czyli stop. Całość pochodzi z fragmentu wału korbowego, który się był złamał w dość nowym silniku.
Obrazek w większej całości, widać czop korbowodu i przeciwwagę.
--- Kolejny post ---
Jak tylko przejedziesz to będziemy "opierać sprawę o bar".
Ostatnio wykorzystywałem zdjęcia macro z tej "setki" do powiększenia zapisu na tarczy tachografu i całkiem nieźle to wyszło.
--- Kolejny post ---
Rozumiem, że przez te "zębiska". A to całkiem co innego.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 28-01-2015 o 11:09
Całkiem poważnie o tym myślę.Zastanawiam się nad polskim majowym weekendem.Bo lato zupełnie odpada ze względu na wypad w góry Kaukazu.A co do 100 macro, to czekam na Twoje zdjęcia z wiosennych polowań na motylki i inne żyjątkazorganizuj sobie małą blendę i porównaj zdjęcie ze światłem zastanym plus blenda, a z dyfuzorem.Zupełnie inną plastykę uzyskasz.Ja teraz próbuję odrestaurować niedawno zakupiony aparat mieszkowy Vario z 1920. Może masz materiał na mieszek?
![]()