Szeroko, ale porównuję twoje foty z innymi produkcjami z ff i twoje wygrywają jakością. Tu chyba sprawdza się porzekadło,że zdjęcia robi fotograf, nie aparat. Idealnie trafiasz w światło i to nie jest przypadek![]()
Szeroko, ale porównuję twoje foty z innymi produkcjami z ff i twoje wygrywają jakością. Tu chyba sprawdza się porzekadło,że zdjęcia robi fotograf, nie aparat. Idealnie trafiasz w światło i to nie jest przypadek![]()
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
O widzisz. Mając świadomość tego, że starsze osobniki ( raniuszki) zimują u nas, możesz im się przysłużyć![]()
Nie ma czego chwalić, jeszcze wiele muszę się nauczyć.
Co do wstawania "bladym świtem", to chyba się poprawiam, już przynajmniej 5 minut wcześniej to robię o 7.25
Jeszcze ze dwa-trzy lata i wstanę o 6.30.
--- Kolejny post ---
Rany, o 5 rano...toż to katorga.
--- Kolejny post ---
Dziękuję Ci, ale daleko mam jeszcze do tego, choć bardzo bym chciał.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 22-01-2015 o 10:10
Księga,bo jest wielka i waży 3 kg.Wymiary 27x37 cm .Świetne zdjecia,dokładne i ciekawe opisy ptaków
oraz rejony wystepowania oraz najwazniejsz ptasie ostoje.
Coś co wyglada na wróbla może być jednym z kilkunastu gatunków(teraz to wiem).
No i te nazwy, połowy nigdy nie słyszałem:np zausznik,pójdźka,lerka,podróżniczek,strumieni wka,pierwiosnek ,itd .
Bardzo mi się ta księga podoba.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 23-01-2015 o 21:08
Cieszę się, że mogłem pomóc z księgą. No nie jest to poradnik terenowy do kieszeni. Niestety, była wydana parę lat temu i trzeba szukać. Ciekawe są również książki Andrzeja Kruszewicza. A także "Fotografujemy ptaki" Grzegorza i Tomasza Kłosowskich.
A dla Roberta, dla pocieszenia: na zdjęciu są łabędzie krzykliwe - te rzadsze, ciekawe - i gęsi gęgawa (a może gęgawy?).
Drugie zdjęcie jest interesujące - bardzo szerokim kątem robione?
Kupiłem 20/2,8 USM pod FF i mam takie wrażenie, że strasznie szeroki obiektyw 94,5 deg,
Byłem przyzwyczajony do 15 mm na cropie, a to było nieco "węziej" 84,5 deg.
--- Kolejny post ---
Cała prawda - krzykliwe i do tego gęsi też dodają swoje i jest cała kakofonia.