350
No,no,no .
bardzo,bardzo ładne.
Pół suwaczka mniej,bo na prawej postaci zmarszczki,a twarz prosi o NR.
jako kadr : świetne .
350
No,no,no .
bardzo,bardzo ładne.
Pół suwaczka mniej,bo na prawej postaci zmarszczki,a twarz prosi o NR.
jako kadr : świetne .
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Podobają mi się foty z przytrzymanym czasem, są bardzo malownicze. Portret to czysty charakter, wiek, dojrzałość, mocne zdjęcie. Hdr podbił efekt, ale na dobrym bw było by tak samo.
350 dla mnie przesadzone. Na większości zdjęcia widać że było ostrzone, widać szum, a miejscami (częściowo policzki i szyja) jest miękko jakby kto w tym miejscu namoczył gąbką.Za mocno te różnice się rzucają mi w oczy psując całość. No i jak na portret to kompletnie się zgubiły w tym wszystkim oczy.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 14-11-2014 o 19:16
Nie musi. portrety fotograficzne z lat 30-stuch - Szukaj w Google
Spójrz na pierwszy, to klasyka.
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 15-11-2014 o 19:23
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
witam to ja teraz się wypowiem![]()
tyle już zaglądam tutaj i napatrzyć się nie mogę)
a zdjęcia 340 i 341 to dwa inne światy jak dla mnie, i nie wiem które ładniejsze, jednak postawie na kolory ale tylko ze względu na niebo
Właściwie to czasy( lata 30-ste) ,w których powiedziano / pokazano wszystko jeżeli chodzi o kadr czy światłocienie. Na razie czytam, robię jakieś próby,czegoś się uczę.
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 15-11-2014 o 20:22
Faktycznie, takie portrety mają swój urok i bardziej mi się podobają niż "wygłaskane" w PS lica nowych zdjęć.
--- Kolejny post ---
Super, że Ci się spodobało - to w sumie nieciekawe miejsce na szlaku, ale jak zaświeciło zachodzące słoneczko - to było zupełnie inaczej.
Coś jest w tej "złotej godzinie".
Jeszcze trzymałem w łapie szarą połówkę i tak to samo wyszło.
--- Kolejny post ---
To tak jak ja, portret to trudna sztuka. Jak za pomocą jednej foty oddać "charakter" człowieka, to na razie tego nie wiem.