Fajne, ale czy nie pożądane by było uprostowaniekadru nr 660 ?
się tak czepię
![]()
Fajne, ale czy nie pożądane by było uprostowaniekadru nr 660 ?
się tak czepię
![]()
Przecież wyprostowałem ile mogłem, lewa krawędź dachujest bazą.
Cieszę się, że zaglądasz do galerii i lubię jak się czepiasz.
Poza tym, foty są zrobione "tanizną" do FF 28-135 IS USM, kupionym na wyjazd prawie jak nowy za jakieś 450,-
Za to w DPP są do niego profile korekcyjne. Zaskoczyło mnie na plus to szkiełko - szybkością i jakością obrazka.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 06-10-2016 o 20:48
Przy takich zdjęciach prostowanie według jakiejś krawędzi lub linii jest trochę bez sensu. Myślę, że lepiej by wyglądało, gdyby było zdecydowanie ukośne, w taki sposób, żeby było przyjemnie patrzeć. Nie wiem, czy jasno się wyrażam. A jak już prostować to konkretne zdjęcie, to chyba lepiej według krawędzi górnej, tej z figurami.
Ale tak se tylko gadam...
Zresztą, jak lubię galerię Roberta, to akurat te trzy pałacowe zdjęcia nie podobają mi się.
Ale tak se tylko gadam...
Mnie chodziło o takie wyprostowanie żeby te kolumny były możliwie w pionie, bo przynajmniej one mnie rażą swym nie trzymaniem pionu
Skosy dachu jak by nie patrzyć zawsze będą nie w ściśle prostopadłych kierunkach .
No, chyba jeszcze lepszy pomysł, niż mój.
Ale właśnie dobrze, to dyskusyjna galeria
--- Kolejny post ---
To już się nie da, bo zabraknie zdjecia. Mnie chodziło o pokazanie jak największej powierzchni tego plafonu na suficie, bo to on zwracał uwagę.
Właśnie dlatego, że taki wielki i świtełko minimalnie na niego zaświeciło. Dlatego przekrzywiłem aparat.
Ale spróbuję zrobić tak, aby kolumny były proste i zobaczę jak to wyjdzie.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 06-10-2016 o 21:27
661) Wersja II-ga - tu i tam coś powycinałem, zapewne można to zrobić lepiej.
--- Kolejny post ---
He..he zmieściłem się w czasie.
A tak poważnie, to też miałem kiedyś taki przypadek, że zdjęcie było krzywe, ale fajne. I wymyśliłem, że nie będę nic ukrywał, wydaje mi się, że nawet nieźle wyszło. I teraz linka do prawdziwej galerii konwersacyjnej:
http://www.canon-board.info/galerie-...ml#post1332642