Strona 150 z 254 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 491 do 1 500 z 2540

Wątek: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne

538) Landszaft z ryczącym jeleniem na rykowisku - potężny zwierzak, ale niestety spora odległość i jakość cierpi.

Byłem, widziałem i słyszałem. Foto dokumentacyjne i środowiskowe.

Ostatnio edytowane przez RobertON ; 06-10-2015 o 20:16

Początki nałogu Awatar eleroo

Ciutkę jakby krzywo i ten jeleń ciemny okrutnie... Pomijając samego jelenia, to podoba mi się geometria zdjęcia, jego pasiastość - choć góry bym ucięła tak z pół, żeby zbalansować to wszystko. Tak naprawdę to jeleń biedaczek ginie zupełnie wśród tych pasów, bo kontrast pomiędzy ciemnym lasem a jasnym zbożem (czy co to tam jest) kradnie moja uwagę na początku, jelenia znajduje dopiero później. Nie mówię, że zdjęcie jest złe, do bani, gniot, śmietnik czy coś, piszę o swoim jego odbiorze

Hłe Hłe, ja się tak mądruję a zobaczymy co mi będzie wychodzić jak szkło do zwierzątek przyjdzie

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Wiele lepiej to się nie udało zrobić. Ciachnąłem nieco góry i zmieniłem proporcje na 16x9. Lepiej nie będzie, chyba...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    Hłe Hłe, ja się tak mądruję a zobaczymy co mi będzie wychodzić jak szkło do zwierzątek przyjdzie
    Błoto, wyjdzie błoto wszędzie gdzie nie pójdziesz, pojedziesz. Ale trochę trzeba się umazać.

O odległości dodam, że to było zrobione tele canona 800 mm z TC x 1,4 - szkło oczywiście nie moje, ale puszka tak 5D2.

Umieściłem to foto, jako nieudane, ale pierwsze prawdziwego jelenia - czternastaka. Mam nadzieję, że kolejne będą lepsze.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 06-10-2015 o 20:39

Początki nałogu Awatar eleroo

O, już jakby lepiej. A jakby jeszcze uciąć tej góry, żeby zniwelować te ziejące ciemne plamy? By się bardziej stonowało i jeleń wylezie chyba, choc nadal będzie ciemny Znaczy nie musisz wcale tego robić, ja tak sobie gdybam nad samym obrazem. To jest Twoje zdjęcie i ma wyglądać jak Ty chcesz.

Oczywiście ja zdaję sobie sprawę, że ten typ fotografii jest bardzo specyficzny i często fotograf nie ma za bardzo możliwości bawić się kompozycją i tak dalej. Najbliższe to jest fotografii dokumentalnej. Ja trochę skrzywiona jestem i patrząc na obraz widzę plamy barwne i geometrię, dopiero później temat, a fotografią dzikiej przyrody się w ogóle nie zjamuję, więc moje zdanie to jest raczej takie mało doradcze i nie powinnam raczej udzielać uwag krytycznych... Jak porobię trochę zwierzątek, pewnie inaczej zacznę odbierać tego typu fotografie, na razie odbieram jak umiem, czyli jak każdy inny obraz.

Uzależniony Awatar italy

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Druty, bo robiłem przez taką dużą siatkę, nie zamazałem ich, bo to jest pokazany cały obrazek dla Irka07.

Na 535 nie ma tego drutu. Poprawiłem go raz jeszcze - wołałem przez DPP z DLO i jakoś wyszło lepiej niż z DxO.
    A już bałem się że masz kłopoty z matrycą .a co do jelonka- przypomnij sobie czasy harcerstwa czy wojska skradaj się

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    a co do jelonka- przypomnij sobie czasy harcerstwa czy wojska skradaj się
    He, he...mam takiego bez skradania się.

540) Koziołek w słoneczku

Miasto
    Gorzów Wlkp.

541) Idzie jesień, przerywnik liściasty.

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    Oczywiście ja zdaję sobie sprawę, że ten typ fotografii jest bardzo specyficzny i często fotograf nie ma za bardzo możliwości bawić się kompozycją i tak dalej. Najbliższe to jest fotografii dokumentalnej. Ja trochę skrzywiona jestem i patrząc na obraz widzę plamy barwne i geometrię, dopiero później temat, a fotografią dzikiej przyrody się w ogóle nie zjamuję, więc moje zdanie to jest raczej takie mało doradcze i nie powinnam raczej udzielać uwag krytycznych... Jak porobię trochę zwierzątek, pewnie inaczej zacznę odbierać tego typu fotografie, na razie odbieram jak umiem, czyli jak każdy inny obraz
    Dziękuję za odwiedziny, każde zdanie jest ważne, a im więcej uwag krytycznych tym lepiej. Zawsze będzie z tego jakaś nauka.

Miasto
    Gorzów Wlkp.

542) Wysycha rozlewisko obok "mojego" jeziora. Lustro wody w jeziorze spadło nieco mniej niż metr.

--- Kolejny post ---

543) Za to dzięciołów nie brakuje na moim "dzięciołowisku".

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Dzięcioł, dzięcioł krzyczał mój 2,5 letni syn na widok ptaszka 543

Strona 150 z 254 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152160200250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów