Robiłeś to zdjęcie C 60 macro ? Ciaśniejsze wykadrowanie - głowa -oczy , dały by ciekawsze zdjęcie.
Szkoda że ważka nie zmieściła się w całości, ale wiem że miałeś na to ujęcie sekundy.Minusem takiego szybkiego zdjęcia są : ,balagan ' w kadrze - badylki, źdźbła traw-,słabe odizolowanie obiektu od tła, ucięcie owada.
Nie mam już 60-tki. Za to jest 100-tka Macro, ale to jest zrobione starym szkłem - "pompką" Vivitar" 70-150/3,8 Macro od nikona z pierścieniami 65 mm.
Dobiero się wprawiam do tego szkła, ale macro można robić z kilkudziesięciu centymetrów !
I jeszcze jedna zaleta "pompki" - łatwiej ustawić GO.
--- Kolejny post ---
Prawda, ale jak coś wyjdziej lepiej, to teraz musi być dołek i coś skopane
--- Kolejny post ---
Tylko foty nie są ładne, może któreś tam wyjdą lepiej, taką mam nadzieję.
--- Kolejny post ---
421) Co to za ptaszek ? Może słowiczek podpowie, albo ktokolwiek. Wielkości kosa może nieco większy, z przodu poprzeczne paseczki.
Siedział na drzewie dość daleko (niestety) i coś mu zwisało z dzioba, zdążyłem cyknąć krótką serią przez okno w samochodzie i tyle go widziałem.
Wiem, wiem - zdjęcie nie jest ładne, ale brzydkie też być muszą, bo nie byłoby widać różnicy.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 06-05-2015 o 20:57
Niewiadoma z kukułką rozwiązana, nawet ładny w naturze ten ptaszek.
Dawno nie było badyli, to kilka fotek z uroczyska.
422) Kwitnie na biało.
--- Kolejny post ---
423) Nawet Biało i Czarno
--- Kolejny post ---
424) Białe z kaczkami w pionie.
--- Kolejny post ---
425) Tak to wygląda z bliska z wodą.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 08-05-2015 o 23:53
W sumie miejscówka podobna do mojej. Czyżbyś zapałał chęcią chodzenia i focenia tam, gdzie nikt nie zagląda? Musisz więc wiedzieć, że im częściej będziesz zaglądał, nawet w te same miejsca, tym więcej będziesz widział, las odsłania się powoli. Do tego dochodzą bieżące zmiany, to prawdziwa kopalnia kadrów. Ciekawy jestem jak się rozwinie sytuacja w ciągu kolejnych miesięcy, przekładając to na sety oczywiście.
Wystarczyło "hokus pokus" i przeniosłeś się w to miejsce...?
Najlepsze z tych wrzuconych ostatnio.Jedynie przepaliłeś niebo.Muszę Ci jednak podesłać te zdjęcia taniego holdera do tanich filtrów połówkowych -byleby nie -typu Cocin.Te wszystkie chińczyki daruj sobie, już lepsze są oryginalne Cocin,potem Hitech.Reszta to już górna półka cenowa.-ale za tym idzie jakość.Dołożysz do tego polarka i to ujęcie wyjdzie o niebo lepiej.
Zamiar b dobry, szkoda że uciołeś górą kadr.Całe drzewa by wniosły do tego ujęcia swoją potęgę.Pewnie też byś miał kłopoty z przepalonym niebem. tu poprubował bym z pelnym filtrem szarym ale o małej wartości.Ewentualnie połówkowy soft 0,6 maxymalnie.
Ni to kaczki ni to białewnukom nie pokazuj
głęboko w szufladę
Jak wyżejAle wiem że chciałeś nam pokazać uroki tego miejsca, więc traktując to jako reportaż z bagien - jestem na tak .
Jak skrytykowałem Zyska -od razu pokazał broń i nawet nawet dość celnie wstrzelaną tarczę szczelniczą
Choć teraz jakby się poprawił w zdjęciach
Aż strach Twej reakcjii , bo coś tam przebąkiwałeś że też jakiś arsenał masz![]()
Ależ skąd...to miejsce się przeniosło do mniei wystarczył "hokus".
--- Kolejny post ---
Taki niby reportaż...zrobiony szerokim kątem canonem 20/2,8 USM.
--- Kolejny post ---
Do szuflady schowane, a arsenału nie masz co się bać![]()
, do czasu jak przejedziesz...tylko kiedy??
--- Kolejny post ---
Podobna, ale ja za leniwy jestem na dalekie chodzenie...zrobione tuż obok drogi i samochodu, jak miałem chwilkę czasu.