Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: [Valar] Flashbacks

2banan
    Guest

Domyślnie Odp: [Valar] Flashbacks

kolego Valar nie tylko można się spotkać z krytyką, już nawet pomine to że prosiłeś na początku o uwagi i sugestie. Ja sie dopadłem całkiem niedawno mojego aparatu i też łażę pstrykam dodaje i tak naprawdę myślę że właśnie dzięki tej krytyce mogę szybciej się do temperować w takowym rzemiośle, wiem że jak ktoś napisze że fotki są świetne to micha cieszy bardziej niż u teściowej na pierogach, ale w nadmiarze to już robi się narcyzm
    ps. to tylko taka sugestia amatora

Valar
    Guest

Cytat Zamieszczone przez 2banan Zobacz posta
    kolego Valar nie tylko można się spotkać z krytyką, już nawet pomine to że prosiłeś na początku o uwagi i sugestie. Ja sie dopadłem całkiem niedawno mojego aparatu i też łażę pstrykam dodaje i tak naprawdę myślę że właśnie dzięki tej krytyce mogę szybciej się do temperować w takowym rzemiośle, wiem że jak ktoś napisze że fotki są świetne to micha cieszy bardziej niż u teściowej na pierogach, ale w nadmiarze to już robi się narcyzm
    ps. to tylko taka sugestia amatora
    Ale ja nie mam żadnych pretensji! Po prostu niewiele osób wpisuje uwagi, tylko o to mi chodziło. Oczywiście jestem wdzięczna za uwagi krytyczne z których mogę się czegoś nauczyć, a Twoje kolego 2Banan właśnie takie były

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez hudy85 Zobacz posta
    w robalach przydala by sie ostrosc
    Wiem, psiajuchy strasznie ruchliwe są Doostrzanie w gimpie niewiele by pomogło i mogłaby się zrobić jakaś masakra jeszcze więc już tak zostawiłam.

To Ty jestes dziewczyna?;>
    ...w koncu jakas samica :P

Valar
    Guest

To Ty jestes dziewczyna?;>
    ...w koncu jakas samica :P
    I to alfa ;P

A z której części kraju?:}
    Patrzyłem, ale nie ma

2banan
    Guest

ale przypal z tym narcyzmem hehheheh jeszcze jadę ostro kolego(sorki ), jak zerkniesz na moje foto to zobaczysz że przedemną terz jeszcze przepaść spora (ale mi sie podobają)

Valar
    Guest

A z której części kraju?:}
    Patrzyłem, ale nie ma
    Małopolska

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez 2banan Zobacz posta
    ale przypal z tym narcyzmem hehheheh jeszcze jadę ostro kolego(sorki ), jak zerkniesz na moje foto to zobaczysz że przedemną terz jeszcze przepaść spora (ale mi sie podobają)
    spoko a galerię chętnie obejrzę

To moze na moja galerie tez zajrzysz? Kobita z pazurem to mi troche nawtykasz :P kazda informacja sie przyda ;p

Dopiero zaczyna

Oko do zdjęć masz dobre... Ale chciałbym Ci zwrócić uwagę na kilka rzeczy:

-kolory na zdjęciach kwiatów i pąków z pszczołą są nieco mdłe, masz jeszcze sporo zapasu żeby powyciągać z nich "zycie" i kolory zachowując naturalność, jeśli kadr jest taki sobie, można się pobawić również z bokehem, nieco mocniej akcentując plastykę (podnieść kontrast, clarity, podkolorować lokalnie, itp.)

-miej świadomość światła... przy wysokim słońcu różnica między cieniem i światłem jest dość duża. Widać to na zdjęciach 18 i 21 oraz 24 i 25 (ale tu zapewne efekt zamierzony) - przejścia światło-cień są trochę za ostre, rozpraszają. Przy słońcu wschodzącym lub zachodzącym (bądź lekkim półcieniu) przejścia światło-cień są delikatniejsze i łatwiejsze w odbiorze. Takie "ostre" zdjęcia można czasem poprawić winietą, czyli przyciemnić te mocno kontrastowe połacie bokehu.

-oglądaj innych i jeśli Ci się coś spodoba, podumaj jak zostało zrobione (światło, kadr, parametry obiektywu, obróbka, kolory, itp.), inspiracje nie są złe, ...ot dla przykładu: Татьяна Аверина - фотографии. 35фото jesli lubisz naturę

-jeśli robisz zdjęcia w "jpg" ...to rób w "raw" i nie bój się obróbki, z rawów można o wiele więcej wyciągnąć i nie bój się coś sama "podmalować" pędzlem, jeśli uznasz, że tak to powinno wyglądać, a aparat nie uchwycił (ale z umiarem)

-jest coś takiego jak "mocne punkty obrazu", jak chcesz pokazać coś niewielkiego, bądź skierować wzrok osoby oglądającej na jakiś konkretny fragment kadru, spróbuj umieścić go w takim punkcie.

-zdjęcia z telefonu przyjemne w odbiorze, ale 60d zapewne zrobiłby to lepiej.

powodzenia

Co to za czcionka ?

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów