ten obiektyw długo chodził po allegro bo obudowa jest pęknięta i nosi ślady znacznego zużycia, ale w końcu kupił go kleks
i obiektyw już okazuje się super-hiper , bez pęknięć...
i sprzedal
ten obiektyw długo chodził po allegro bo obudowa jest pęknięta i nosi ślady znacznego zużycia, ale w końcu kupił go kleks
i obiektyw już okazuje się super-hiper , bez pęknięć...
i sprzedal
No to się zaczynają bez możliwości naprawy AF :
Zobacz ofertę: Canon 300/4 USM L 300mm f/4 USZKODZONY http://allegro.pl/showItem2.php?item=4104764061
Bez AF tak z 1000 można dać, ale tyle przesada.
To ponowie pytanie: nie ma nawet najmniejszej szansy tego naprawić? Wyślę do serwisu i mi nawet tego nie tkną?
Tak mi to trochę nie pasuje... Są serwisy, które naprawiają stare obiektywy m42. A tego mi nie zrobią bo... bo co?
(raczej nie myślę żeby kupić akurat ten, bo jest w cenie w 100% sprawnego ze Stanów, więc bez sensu- jeśli by był z IS to jeszcze, ale napiszę do gościa i zaproponuję 1200złtak o zobaczę... Za wymianę silnika AF w 70-200 L chcieli na Żytniej 9 stów)
Ostatnio edytowane przez Peter87 ; 29-03-2014 o 19:28
moze naprawia a moze nie naprawia
skoro canon nie produkuje czesci zamiennych to moze byc klopot
pewnie jakis dlubak potrafilby to naprawic tylko jakie koszty beda takiej naprawy???
zadzwon na zytnia czy naprawia i bedziesz mial odpowiedz
już napisałem do nich.
no tak ,ale dawca tez pracował już z 20 lat, to ile jeszcze popracuje????
a kosztuje i czesc i robocizna
Odpowiedź z CSI. Dzięki wszystkim. Cieszę się, że zrobiłem ten temat, inaczej bym prawdopodobnie wtopił... No nic- bedę szukał okazji na IS- czasem można nawet za $850 wylicytować na e-bayu. Jeszcze zobaczę jak przepisy o sprowadzeniu np. z Korei do USA wyglądają- być może się uda tam kupić. W zeszłym roku przypadkiem sprowadziłem Tamrona z Uzbekistanu (>_<) i nie kosztowało to kroci, a ni nie było opłat celnych (razem z przesyłką za 17-50/2,8 dałem $250).Serwis może podjąć się próby naprawy. Aczkolwiek jeżeli okaże się, iż jest konieczna wymiana części naprawa będzie nie możliwa, ponieważ Canon nie produkuje już części do tych modeli obiektywów.