Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Rozdzielczość 20D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dlaczego pytasz mnie o obiektyw? Czy ja napisałem, że mi się nie podoba rozdzielczość 20D? Opisałem jedynie, że nie porównujesz rozdzielczości sensorów, tylko zestawów, a ten akurat w przypadku 20D można skonfigurować lepiej. Jeśli chodzi ci o rozdzielczość - załóż lepsze szkło.
    BTW: tak, mam zamiar kupić lepsze szkło

Co do MTF - http://www.photozone.de/8Reviews/len...0_14/index.htm. Ten test jest robiony przy uzyciu 350D, który ma w zasadzie identyczny sensor jak 20D. Coś gdzieś musi być źle zdefiniowane - i ja stawiam, że jest to test Aksey'a.

Pomijając kwestie merytoryczne wymienione powyżej - rozdzielczość nic nie daje, jeśli zdjęcie jest nieciekawe - o tym pisałem w ostatnim paragrafie. A co do samej rozdzielczości - to sensor 7Mp powinien być bardzo blisko 8Mp, zwłaszcza jeśli jeden jest 4:3 a drugi 3:2.

Dodatkowo podbij tylko Iso do 200 i 400 i porównaj rezultaty dla 20D i A620
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Dlaczego pytasz mnie o obiektyw? Czy ja napisałem, że mi się nie podoba rozdzielczość 20D? Opisałem jedynie, że nie porównujesz rozdzielczości sensorów, tylko zestawów, a ten akurat w przypadku 20D można skonfigurować lepiej. Jeśli chodzi ci o rozdzielczość - załóż lepsze szkło.
    BTW: tak, mam zamiar kupić lepsze szkło
    Właśnie o to mi chodziło że nawet "L"-ki nie są pod tym względem wyraźnie lepsze, więc argument o zmianie na lepsze szkło w celu uzyskania lepszej rozdzielczości jest trochę chybiony bo za bardzo nie ma na co zmieniać. Choć jeśli mam być szczery to opieram się tylko na testach bo z autopsji to mogę coś powiedzieć tylko o szkiełkach które są w moim podpisie + trochę zabawy EF 75-300mm

I nie myśl o mnie jak o wielbicielu kompaktów typu A620 Nie chcę tego sprzętu bronić ani udowadniać że jest tylko niewiele gorszy od 20D.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów