Dzięki za odpowiedź!
Wczoraj byłem obejrzeć sprzęt - jest w idealnym stanie - przedrukował raptem 10m Cały czas był podłączony do prądu więc maszyna troszczyła się o swój stan. Zrobiłem Nozzle Check w trybie serwisowym według tego schematu:
"To perform the service mode nozzle check, start your printer in service mode by holding the LOAD and NAVIGATE buttons on the printer while pressing the ON button. You should see an "S" on the top right of the LCD after it has started to show it is in service mode. Navigate to the fourth manu panel on the right (the last one), press OK, see that SERVICE menu item is selected, press OK, then press the right arrow button until you see ADJUST, then press the down arrow button. You will see NOZZLE 1. Press ok and a Service Mode nozzle check pattern will be printed." Stan głowic idealny - bardzo się cieszę - jestem zdecydowany na zakup.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile to jest zużytego tuszu mniej więcej jeśli Maint cart capacity pokazuje 60%???
Oraz proszę o informację które tusz statystycznie najczęściej się wymienia (myślę że te warto by było kupić o pojemności 700ml)

I ostatnie co mi do głowy przychodzi - transport (niestety trzeba będzie z 4 piętra znieść drukarkę i na 2 wnieść) - na szczęście korytarze są wystarczająco szerokie - z pomiarów które zrobiłem wynika że będzie tylko w jednym miejscu problem i teraz moje pytanie czy i co można wymontować z drukarki żeby ją w środkowej części uszczuplić, jest jakaś szansa na zmniejszenie SZEROKOŚCI chociaż o kilka centymetrów ???? Na pewno rolkę można wymontować a co z klapą jest tam jeszcze coś co można by zdemontować żeby na czas transportu zwęzić ją trochę ?

dzięki serdeczne