-
Odp: Wybór jasnego i taniego telezoomu :-)
no wiem wiem. Kusi ten C70-2000 f4.0 :-) jednak chyba raczej się skupię na świetle. Ostatnią imprezę, którą robiłem to sigma na 2,8 ledwo dawała radę a i tak an granicy poruszenia były tańczące osoby a potem musiałem sporo wyciągać z cienia na kompie. No ale warunki były fatalne to prawda a zależało mi na uchwyceniu ludzi i laserów bez psucia lampą nastroju. Raczej więc się na f4.0 nie będę decydował teraz. albo zoom klasy 2,8 albo długa stałką 85 1,8-2,0. Być może stałką nie będzie tak wygodna w użyciu i mniej zdjęć zrobię ale za to będą one lepszej jakości niż zoomem. Tylko teraz no właśnie. Pakować się w fajną stałkę- dużo dobrego wyczytałem o 85 1,8 :-) Czy jednak bezpiecznie w trochę gorszy zoom na 2,8 ? Stałką byłby inny typ pracy. Mógłbym jej używać raczej w jakiś spokojniejszych momentach stojąc gdzieś z boku sceny lub z tyłu tłumu na jakimś podwyższeniu. Z tym, że ja nie mam ograniczeń, że wejdź do fosy na 3 utwory i spadaj. Jak robię to całą imprezę i na spokojnie mam czas się przemieszczać po terenie. To wielki luksus myślę jest :-) Natomiast zoom to bym mógł sobie pozwolić sobie właśnie na szybkie przemieszczenie się na sali i np uchwycenie z bliska jakiegoś skoku ze sceny czy szerszą perspektywę chwycić jak nagle wszyscy zapalniczki w tłumie odpalą. A 85 jednak to ogranicza i dużo czasu zajmie zmiana na coś szerszego a ciekawy momencik na pewno minie :-( Ech. Wiecznie komplikacje w tym życiu :-))
Ostatnio edytowane przez Radagast ; 28-03-2014 o 07:08
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów