No coś w tym faktycznie jest z tą stabilizacją. Hmm. A to zostawałaby mi droga jedynie ku lepszemu światełku bo matryca w Canonie 60D nie lubi generalnie wysokiego iso. I tak wpadłem właśnie na pomysł, że nie macham jakiś wielkich imprez w amfiteatrach czy na innych woodstockach. Raczej są to zdjęcia z rodzinnych imprez jak chrzciny czy śluby, osiemnastki. A także jakieś koncerty i imprezy w klubach o dość małej kubaturze jak na kluby. Największym wyzwaniem dla obiektywu są zawody sportowe na obiektach typu sala gimnastyczna. Dlatego może nie muszę się szarpać na zooma z f2,8 tylko lepiej zanabyć drogą kupna takiego Canona 85 f1,8 ? za około 1400 zł? Ewentualnie canona 100 f2,0 za około tą samą kwotę. A jest jeszcze canon 135 f 2.0 ale softfocus więc chyba raczej już nie dla mnie. No ale miałbym wtedy zestaw :
11-16 f 2,8 tokint
17-50 f 2,8 sigmy
50 f1.8 Canona
oraz
85 f1,8 canona
myślę, ze imprezy takie jak mniejsze i eventy da radę tym zrobić . może nawet i lepiej niż jakimiś dziwnymi zoomami 50-150 ? Choć nie powiem Te zdjęcia z zawodów Karate fajnie wyszły :-)