Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 96

Wątek: Dlaczego warto kupić MacBooka?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Dlaczego warto kupić MacBooka?

sporo tu o ms windows już zostało powiedziane
    to ja wrócę do tematu
    nie wiem jak apple rozwiązuje system chłodzenia ale wrzucony air-ek w kołderkę i przykryty poduszeczką (przypadkiem odkryłem) nie dostaje zadyszki leży sobie tam spokojnie i czeka a takie lenovo które użytkuje na co dzień ugotowało by ze dwa jajka na twardo w tym czasie
    w mojej starej (2007) toshibe kilka razy zmuszony byłem czyścić system chłodzenia by nie zaliczać resetów w BF a i tak pod koniec wspaniała nvidia postanowiła się odlutować od płyty co zresztą mój znajomy do dzisiaj naprawia opalarką w HP-kach
    Ostatnio edytowane przez Bouli_wro ; 28-03-2014 o 02:09

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    Wybacz - przeczytaj moje wcześniejsze posty. Ja właśnie DBAŁEM o moje komputery, wychodząc z założenia że narzędzia pracy się dba. Czyściłem, defragmentowałem, aktualizowałem, chroniłem przed wirusami. Robiłem WSZYSTKO co trzeba + trochę więcej.
    Widocznie miałeś takiego samego pecha jak ja z opisanym Mac'kiem albo piszesz o jakiś zabytkowych systemach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar janhalb

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Widocznie miałeś takiego samego pecha jak ja z opisanym Mac'kiem albo piszesz o jakiś zabytkowych systemach.
    No stary... Błagam, prosta kolejność: NAJPIERW czytamy, POTEM odpisujemy ;-)))

"Stary system" o którym piszę to był Win XP (co wyżej stało jak byk).
    "Pecha" - być może, niemniej Ty miałeś pecha z jednym Makiem, a ja - najwyraźniej - ze wszystkimi komputerami z Win, jakie w życiu miałem w domu i pracy od 1995 r. (o czym też wyżej pisałem). Cóż, widać ze mnie taki Pechowiec Brian branży komputerowej ;-)
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    No stary... Błagam, prosta kolejność: NAJPIERW czytamy, POTEM odpisujemy ;-)))

"Stary system" o którym piszę to był Win XP (co wyżej stało jak byk).
    "Pecha" - być może, niemniej Ty miałeś pecha z jednym Makiem, a ja - najwyraźniej - ze wszystkimi komputerami z Win, jakie w życiu miałem w domu i pracy od 1995 r. (o czym też wyżej pisałem). Cóż, widać ze mnie taki Pechowiec Brian branży komputerowej ;-)
    No właśnie o tym piszę że pech to pech .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Tak apple rozwiązuje problemy chłodzenia: MacBook Pro - kastrat z zaparciem

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Artykulik brzmi jak przetłumaczony z ukraińskiego (gdzie mac pewnie oznacza hajlajf) a w istocie jeremiada i teorie spiskowe na podstawie niezbyt kompetentnie przeprowadzonych testów. Notebook 13 calowy to nie Cray i nie używa się go do obliczania orbit satelitów. Ja wiatraków w tego typu urzadzeniach po prostu nie toleruję, a z kolei dla laptopów jumbo czyli "kingsize" w ogóle nie mam żadnego zastosowania.

Tu jest bardziej kompetentny test, który pokazał, że nie ma żadnej konspiracji czy blokady Apple, i max taktowanie się włacza. Ja wolę ciszę i oszczedność baterii w tego typu urzadzeniu (to jest 13 calowy notebook).

"I verified turbo frequencies on the 2.7GHz 13-inch. The highest I saw single core turbo hit was 3.4GHz, and dual core turbo was good for 3.2GHz. There's absolutely no funny business going on here, the dual-core 2.7 is allowed to hit its maximum frequencies."

http://www.anandtech.com/show/4205/t...sandy-bridge/3
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 28-03-2014 o 10:59

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    coś wcześniej pisałeś o praniu mózgu

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

iMac 21,5" z i5, 12 GB DDR3 i dysk 1 TB HDD pracował - pracuje na Lr 2 i Lr 4 bez zarzutów. MacBook Pro Retina 13" z i5 2,6 GHz, 16 GB DDR3 i 250 SDD z Lr 5 śmiga aż miło. Cały system stabilny, sprawny, szybki. Nie miałem i nie mam żadnych kłopotów. Do Windowsa już bym nie powrócił.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie

Ech wojny systemowe .
    Sam posiadam notebooka i OSX, i z Win7. Oba stabilnie dzialaja. Dla kogos kto jest zupelnym laikiem w komputerach lepszy bedzie Mac, dla tych co lubia dlubac Win.
    Do podstawowych zadan (czyli surfowania po internecie ), edytor, zdjecia itp. ja bym kupil Maca, niestety do pracy (nie foto) musze miec Win.
    Nie narzekam na zaden system, dla mnie Mac to taki samograj, wlaczasz i gra, w Win musisz jeszcze pokazaac co ma grac, ale tez gra

Dopiero zaczyna

Nie wiem czy zostało to napisane, ale podobno praca na macu jest bardziej efektywna jeśli chodzi o zarządzanie kolorem. O szczegóły odsyłam do ekspertów. Swojego czasu szukałem informacji na temat optymalnego zestawu komputer + monitor dal fotografa i zdecydowanie został mi polecony mcbook. Dodam, że jestem zielony jeśli chodzi o techniczne zagadnienia . Dla mnie po prostu wszystko ma być proste i powtarzalne, aby zając sie sprawami istotnym jeśli chodzi o fotografie.

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów