Pokaż wyniki od 1 do 10 z 96

Wątek: Dlaczego warto kupić MacBooka?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Dlaczego warto kupić MacBooka?

Używam Macbooka z retiną od prawie dwóch lat. Laptop jest podpięty do zewnętrznego monitora Eizo. Wcześniej przez prawie 10 lat używałem Linuxa jako głównego systemu w domu. W pracy oczywiśćie windows bo używam CADa + Microstation.

Porównując ceny macbooków do odpowiednich pozycji u Della czy Lenovo to cenowo wychodzi tak samo. Nie mówię o porównywaniu zwykłych laptopów z media marktu do 3000zł ale stacji roboczych. Cenowo naprawdę wychodzi tak samo a na korzyść Macbooka należy dodać ekran retina oraz sam system OSX.

Macbooka można wziąść na raty jak trzeba, Apple store daje dobre oferty czasami.

Wg. mnie warto bo szkoda życia na problemy windowsa. Wiem, że powiecie ze windows 7 i 8 są super - na pewno są, ale to nie OSX.

Macbooka nie kupiłem dla lansu - tego sprzętu po prostu świetnie się używa a serwis appla należy do najlepszych na świecie (w razie problemów).
    Wcześniej używałem laptopów Lenovo (Thinkpady), zawsze z Linuxem.

Zewnętrzny ekran podepniesz za pomocą kabla mini display port -> dvi albo display port (jak tam pasuje).

Jeśli chodzi o granie ma Macu - spokojnie można, jest masa gier, Steam. Ja często lubie sobie pograć w Counter Strike - zero problemów
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 26-03-2014 o 13:57
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uprawnienia umieszczania postów