Canon EOS 70D + ob. 18-55 IS STM - Aparaty cyfrowe - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Nasz klient, nasz pan.![]()
Canon EOS 70D + ob. 18-55 IS STM - Aparaty cyfrowe - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Nasz klient, nasz pan.![]()
Sprzęt kupiony i bardzo dobrze. Niech cieszy!
Ale i tak będę uważał, że za ponad 4 tysie, to na dzisiaj, optymalnym wyborem jest zestaw C60D/C17-85 USM z MM (o którym wyżej pisałem), i do tego np. Tamron 70-300 USD.
Dla amatora zestaw marzenie, na ładnych parę lat![]()
Po przejrzeniu kilku tematów również zauważyłem że forum duży nacisk kładzie na pełną klatkę i jeżeli faktycznie ktoś chce się rozwijać, myśli o fotografii na poważnie to jak najbardziej również to popieram.
Jednak wszystko rozbija się o budżet bo nie każdy ma 8-9k żeby kupić aparat z jednym podstawowym obiektywem.
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)
a można kupić sama matryce i ja używać? jak?
Chciałbym poinformować że po założeniu tego tematu non stop chodził mi on po głowie i w dniu dzisiejszym zakupiłem po dużej walce z sobą Canona 5D w bardzo dobrym stanie i na razie do tego 50 mm 1.8 żeby nauczyć się obsługi body. Miało być 5d Mark II ale pojawiły się inne wydatki i budżet nieco się skurczył.
Teraz drugie pytanie, jaki uniwersalny zoom do tego? Kusi mnie Canon 24-70 f2.8 ale cena rozwala, w związku z tym pytam o sigmę, jest sens w to się pakować?
--- Kolejny post ---
Chciałbym poinformować że po założeniu tego tematu non stop chodził mi on po głowie i w dniu dzisiejszym zakupiłem po dużej walce z sobą Canona 5D w bardzo dobrym stanie i na razie do tego 50 mm 1.8 żeby nauczyć się obsługi body. Miało być 5d Mark II ale pojawiły się inne wydatki i budżet nieco się skurczył.
Teraz drugie pytanie, jaki uniwersalny zoom do tego? Kusi mnie Canon 24-70 f2.8 ale cena rozwala, w związku z tym pytam o sigmę, jest sens w to się pakować?
Gratuluje wyboru. A co do szkla to tamron chyba lepszy no i ma IS'a.