Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon PowerShot SX 50 HS

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Domyślnie Canon PowerShot SX 50 HS

Witam

Kilka dni temu zakupiłem dla brata Canona PowerShot SX 50 HS nówkę (model wybrał sam).
    Wszystko fajnie, jak na taką pierdołkę robi fajne zdjęcia a zoom 50x naprawdę daje rady.
    Kiedy chce zgrać zdjęcia to podpinam USB w aparat i komputer. I tu jest problem...
    Komputer nie widzi aparatu, nie wyskakuje okno dialogowe, kreator nic...
    Zainstalowałem program dołączony przez Canona do zgrywania zdjęć i też po naciśnięciu CONNECT nie dzieje się nic.
    Bo mailowaniu z helpdesk Canon po kilku mailach już nie odpisał mi

Co może być nie tak?
    Dodam że mam w domu 3 kompy i na każdym jest to samo, więc wykluczam sterowniki, blokady, zapory.
    Sprawdzałem też swojego Canona 6D i normalnie każdy komp wyświetla okno wchodzę po kablu na kartę i zgrywam zdjęcia. tu jednak nic się nie dzieje ;/
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon PowerShot SX 50 HS

Nawet gdybym dokładnie wiedział jak rozwiązać Twój problem i tak bym Ci poradził odżałować te 30-50 złotych na porządny czytnik kart SDHC, SDXC działający na USB 3.0.
    Będziesz zgrywać o wiele szybciej (nawet po USB 2.0) i bezpieczniej - gniazda USB w aparatach nie są aż tak solidne.

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Domyślnie Odp: Canon PowerShot SX 50 HS

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nawet gdybym dokładnie wiedział jak rozwiązać Twój problem i tak bym Ci poradził odżałować te 30-50 złotych na porządny czytnik kart SDHC, SDXC działający na USB 3.0.
    Będziesz zgrywać o wiele szybciej (nawet po USB 2.0) i bezpieczniej - gniazda USB w aparatach nie są aż tak solidne.
    Mam czytniki w kompach, ale czasami brat zgrywa u swojej dziewczyny coś i wygodniej przez kabel. A 2 sam fakt że kupuje człowiek nowy aparat a nie działa coś jak powinno...
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Uprawnienia umieszczania postów