Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Lampa studyjna jaką moc wybrać żeby nie przesadzić

Mieszany widok

Miasto
    Głogów

Domyślnie Odp: Lampa studyjna jaką moc wybrać żeby nie przesadzić

dołączę się do wątku proszę o pomoc i doradztwo zastanawiam się nad zakupem takiego zestawu do mojego domowego studia ???
    Fotografia głównie rodzinna, dzieci.

Moje wahania i niezdecydowanie wzbudził producent lamp o którym nie mogę nigdzie poczytać???

A może inne zestawy polecicie ???

2 x lampa Lampa studyjna Pilot New 600 Jinbei WSLB-JB-PN600 - sklep Fripers.pl
    Softobx ok Softbox ośmiokąt 120 cm moc. Bowens - szybki montaż FreePower WSSX-JB-8K120UMB - sklep Fripers.pl
    Softobx Softbox 80x120cm moc. Bowens z GRIDEM 4cm FreePower WSSX-JB-EM80X120 - sklep Fripers.pl
    2 statywy Statyw oświetleniowy 293 cm WSSO-FP-806 - sklep Fripers.pl
    i wyzwalacze
    ten Wyzwalacz radiowy do lamp reporterskich oraz studyjnych YongNuo RF-603II WL-YN-RF603IIC1 - sklep Fripers.pl
    albo ten
    Wyzwalacz radiowy do lamp reporterskich oraz studyjnych YongNuo RF-602 WL-YN-RF602C - sklep Fripers.pl

a może zamienić na 2 x Quantuum Up! 600 Kit - Lampy studyjne - Wyposażenie studia - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
    Z miłości do piękna- Canon 5D2, 7D, 400D, s35 f1.4, 24-105 f4, 50 f1,8, 70-300 f4 18-55 kit,

Domyślnie Odp: Lampa studyjna jaką moc wybrać żeby nie przesadzić

Również nie wiem zupełnie jaką moc lampy błyskowej wybrać do moich potrzeb. Najchętniej chcę zacząć od jednej lampy oraz jakiegoś dużego softboxa np. 80x120cm lub octy 120cm i mieć możliwość fotografowania modela w ruchu z odległości 2 - 3 metrów w pomieszczeniu przy ISO 100. Jeśli to możliwe chciałabym również używać tego zestawu do fotografowania żywności. Do tej pory używałam światła dziennego, wspomagając się czasem lampą błyskową systemową z softboxem oraz blendami. Proszę o radę.

Uprawnienia umieszczania postów