35mm i tak odpada, to ta starsza wersja (wiertarka) i pomimo światła to jest dla mnie zbyt głośna i wolna. Poza tym tak jak zaitsev wspominał to nie jest taki właściwie street bo na tego typu eventach ludzie sami pozują ale za to jeśli stanę w tłumie naprzeciw nich idących w moją stronę to jest duża szansa, że nie zdążą się ustawić i wyjdzie bardziej naturalne zdjęcie. Dlatego mógłbym się bardziej skłaniać do 85mm a skoro miałbym mieć 50mm to może jednak wersję f/1.4? bo samą ogniskową sprawdzić mogę bez problemu (choćby z Industara albo 28-135). Co mi jeszcze umknęło uwadze to wystawy bo i takie są obecne a niestety niektóre tylko za szybą więc ta 50mm f/1.4 + polar mogłyby być idealne aczkolwiek spotkałem się z modelem fregaty klasy Nebulon, wysoką na 160cm i długą na 3m a jak to z wystawami bywa, najczęściej są odgrodzone barierkami i to dość blisko więc nawet 28mm nie dawało rady, czyli UWA też się przyda. Jelly robiłeś może podobne imprezy jak Pyrkon? Udawało Ci się ustawić na tyle dobrze, żeby zrobić zdjęcie będą otoczonym tłumem ludzi? Może to kwestia mojej techniki a nie szkieł, że mi nie wychodziło?