Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Wymiana obiektywu(ów) - wnioski po Pyrkonie 2014

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Wymiana obiektywu(ów) - wnioski po Pyrkonie 2014

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
    Ja mam doświadczenia z 55-250 jeszcze na 40D i powiem Ci, że tele bez stabilizacji sprawdzi się u mnie jedynie w słoneczny dzień a i w niektórych momentach musiałem jej używać bo musiałem się np. za płot wychylić i nie miałem stabilnego oparcia
    Ćwicz rękę. Czas równy 1/ogniskowa powinien być spokojnie utrzymywalny przy wprawnej ręce. Czyli 1/200 przy 200mm da się utrzymać. Na 5D2 spokojnie do ISO3200 można focić, a jak poprawnie naświetlisz 800-1600 i obrobisz, to szum w ogóle nie wylezie.

No właśnie nie mam jeszcze takiego doświadczenia z używaniem lampy. Dotychczas błyskałem po domu odbijając od ścian albo sufitu i jakieś tam efekty były.
    Techniki fotografowania z lampą błyskową

a wtedy zyskałbym możliwość właśnie walenia w twarz
    3x nie, serio.
    Jeśli się upierasz przy waleniu lampą na wprost, to odpuść sobie tego nibysofta, kup wyzwalacze np. Yongnuo RF-603C (wtedy bez E-TTLa), 622 (wtedy z E-TTLem, ale nie znam, nie korzystałem jeszcze) lub kabel OC-E3 (może być podróbka za 50zł, wtedy też jest E-TTL), weź lampę w dłoń i błyskaj w modela na wyciągniętej ręce w górę albo w prawo, mniej więcej tak jak ten ziomek (niekoniecznie z taką parasolką): http://cosplayphotographers.com/wp-c...es-643x427.jpg (losowa fota z neta)

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Kabelek mam Bo byl koles ale to raczej pr0 z dwoma pomocnikami i oni wlasnie lampy z parasolkami trzymali. No a z tym obrabianiem to kolejna bolaczka bo na Pyrkonie walilem wszystko na 3200 i po cropie 100% to strasznie widac. Jeszcze musze histogram ogarniac bo jak narazie to tylko mniej wiecej wiem jak go czytac
    Ostatnio edytowane przez Sezamek ; 28-03-2014 o 23:19
    FF + trzydziestka piątka

Pełne uzależnienie

Kabelek mam
    Używaj zatem.

Bo byl koles ale to raczej pr0 z dwoma pomocnikami i oni wlasnie lampy z parasolkami trzymali.
    Widziałem. To już raczej mobilne studio było. Mówimy o repo póki co.

No a z tym obrabianiem to kolejna bolaczka bo na Pyrkonie walilem wszystko na 3200 i po cropie 100% to strasznie widac.
    A po co crop 100%? :> Życzę jak najkrótszej fazy oglądania tablic testowych, cropów 100% i focenia bateryjek i linijek. Szkoda życia na coś takiego, dobre zdjęcia czekają.

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

No to bez takiego cropowego podejscia znaczaca wiekszosc fotek mi sie podoba nawet ta jedna nieostra ... a moze to zasluga dziewczyny na niej

Byles tez na Pyrkonie? W ktory dzien i z czym chodziles? Moze sie widzielismy a nawet sie browca nie napilismy :d
    FF + trzydziestka piątka

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów