Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Techniki wykonywania zdjęć na sali podczas ślubu.

Mieszany widok

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Odp: Techniki wykonywania zdjęć na sali podczas ślubu.

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Mysle ze np. kadrowania nikt cie nie nauczy na forum. To tak jakby malarzowi mowic jak ma pociagac pedzlem, jak malowac - troche bez sensu.
    Jasne, oczywiście, w 100% się zgadzam! Każdy nabiera to przez doświadczenie, warsztaty, kursy. Niepodważalny fakt. W razie czego można się przecież zapytać w innym dziale - tam przynajmniej odpowiadają na postawione pytania.

Tutaj ci moga pomoc odnosnie doboru sprzetu, paru innych rzeczy.
    Od tego jest kilka wątków już na CB - począwszy od: "Dla początkujących" - co chcesz przez to powiedzieć, że tam nie piszą ślubniaki bo wstyd się zapytać? Mają oddzielne forum? Zamknięty krąg gdzie mogę się o to pytać bez wstydu?

Jesli chcesz focic sluby to trenuj, a nie szukaj informacji na forum odnosnie tego jak focic
    No niby tak... ale:
    - chcę kupić obiektyw, waham się pomiędzy jednym, drugim, trzecim... według Twojego toku rozumowania, mam kupić wszystkie, przetestować i dopiero się zdecydować którego używać?
    - po co jest forum? aby uzyskać odpowiedź - mi się to wydaje dość oczywiste.
    - forum jest dla użytkowników a nie odwrotnie.

Jeszcze raz zaznaczam, że potrafię zrozumieć skrytość fotografów ślubnych i niechęć do dzielenia się zdobytym doświadczeniem...ale do jasnej ciasnej, po kiego ten jad i pętla na szyję każdemu kto zada pytanie typu "jak focić"? Nie lepiej już przemilczeć? Aha... no tak... skoro nikt nie będzie odpowiadał, to i nikt nie będzie pytał...a wtedy sens oddzielnego forum dla fotografii ślubnej przestanie istnieć, a wszyscy rzucą się na zadawanie pytań gdzie indziej ( Dla początkujących? )
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Canonierzysta Zobacz posta
    Jasne, oczywiście, w 100% się zgadzam! Każdy nabiera to przez doświadczenie, warsztaty, kursy. Niepodważalny fakt. W razie czego można się przecież zapytać w innym dziale - tam przynajmniej odpowiadają na postawione pytania.

Od tego jest kilka wątków już na CB - począwszy od: "Dla początkujących" - co chcesz przez to powiedzieć, że tam nie piszą ślubniaki bo wstyd się zapytać? Mają oddzielne forum? Zamknięty krąg gdzie mogę się o to pytać bez wstydu?

No niby tak... ale:
    - chcę kupić obiektyw, waham się pomiędzy jednym, drugim, trzecim... według Twojego toku rozumowania, mam kupić wszystkie, przetestować i dopiero się zdecydować którego używać?
    - po co jest forum? aby uzyskać odpowiedź - mi się to wydaje dość oczywiste.
    - forum jest dla użytkowników a nie odwrotnie.

Jeszcze raz zaznaczam, że potrafię zrozumieć skrytość fotografów ślubnych i niechęć do dzielenia się zdobytym doświadczeniem...ale do jasnej ciasnej, po kiego ten jad i pętla na szyję każdemu kto zada pytanie typu "jak focić"? Nie lepiej już przemilczeć? Aha... no tak... skoro nikt nie będzie odpowiadał, to i nikt nie będzie pytał...a wtedy sens oddzielnego forum dla fotografii ślubnej przestanie istnieć, a wszyscy rzucą się na zadawanie pytań gdzie indziej ( Dla początkujących? )

http://www.canon-board.info/fotograf...w-cz-iv-89779/
    53 strony wątku o sprzęcie do ślubów (czwarta edycja tego tematu) ale nie, ludzie nadal będą zakładać kolejne i kolejne i kolejne tematy jaki kupić obiektyw bo będzie jeden z drugim robił ślub.

A może wystarczy faktycznie poszukać po tym forum niezbędnych informacji, które tu naprawdę są zamiast się przepychać i tracić czas... Straszne czasy wszyscy chcą wszystko na tacy i od razu w wyniku czego mamy milion tematów o tym jaki kupić obiektyw na ślub albo o tym jak się zareklamować żeby rozwinąć biznes. Idź do mechanika zapytaj jakie maszyny masz kupić do tego i tamtego, jak rozreklamować swój warsztat bo zakładasz nowy i sprawdź reakcję :-) Na tym forum są bardzo uprzejmi ludzie. Widziałem gorsze rzeczy.
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Veox Zobacz posta
    53 strony wątku o sprzęcie do ślubów (czwarta edycja tego tematu) ale nie, ludzie nadal będą zakładać kolejne i kolejne i kolejne tematy jaki kupić obiektyw bo będzie jeden z drugim robił ślub.
    niestety, administracja tego foruma wręcz do tego zachęca, czego nie rozumiem( a raczej rozumiem im więcej userow tym większa kasa z reklam)
    a ze totalny śmietnik w każdym dziale??? taka karma tego foruma

Uprawnienia umieszczania postów