No już jest 300 tamron cacy zabaweczka choć używaną kupiłem teraz okazało się że muszę statyw zmienić bo przy takim balascie mój staruszek całkiem się telepie
Pozdrawiam i dzięki all
No już jest 300 tamron cacy zabaweczka choć używaną kupiłem teraz okazało się że muszę statyw zmienić bo przy takim balascie mój staruszek całkiem się telepie
Pozdrawiam i dzięki all
Widac ze 300tka sprawia Ci wiecej radosci
50 - troche za centralnie, albo za duzo przestrzeni i tak, jak sam "robal" mi sie podoba, tak jakos czegos mi brakuje
Moze w pionie?
Ostatnio edytowane przez hudy85 ; 31-07-2014 o 15:22
Na zdjęciach z bitwy masz widoczną zmorę początkujących, czyli kadrowanie. Też mam z tym problem. Jako reportaż byłoby to niezłe, ale wtedy zdjęcia muszą tworzyć jakiś ciąg, mieć kolejność zdarzeń, poniekąd " opowiadasz zdjęciami" pewną historię gdzie musi być początek, akcja, jakieś ciekawe momenty i zakończenie. No i ludzie w tym wszystkim, portret w przyciągającej oko scenerii, jakieś ładne BW...
. Ważki ok, 50-tka wyszła mz lepiej, choćby ze względu na drugi plan.
A propo, co tam rozmyłeś z tyłu?
--- Kolejny post ---
hudy, myślę, że nie. Owad jest w poziomie, pion za bardzo zacieśnił by boki i niepotrzebnie wyeksponował górę. Jest ok, przynajmniej zdaniem amatora![]()
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 31-07-2014 o 15:37
dzieki panowie, co do bitwy mam sporo fotek cześć spaprana, jakieś przepalenia czy inne, jednak bardzo dużo jest z mistrzami fotografii biegającymi miedzy końmi, takich jak nawet ten na 48-me w wozie kolo w okularkach (a tam niby siedziały uprowadzone damy z dworu)
Z bitwy:
44,wypoziomowac,zniknąć domy i będzie OK
ważka
49,kołek do pionu,wyostrzyć i będzie OK
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
co do ważki to tak wyszła na 49 jest robiona kitem 18-55, a 50-te już tamronem na makro, ogniskowa 183mm /przysłona 6,3/ czas 1/640s
a inaczej już wyszedł drugi profil, w zależności od słońca, to jest cały czas ta sama ważka
51
Tamronem na macro? To jakie Ty szklo wzialem w koncu ?![]()
zysk, szczerze nie patrzyłem na krzywego palika, a jak napisałeś to już razi po oczach dzięki wielkie
--- Kolejny post ---
hudy to może unikat hheheheh
na obiektywie jest suwak normal/makro 180-300
AF 70-300 1:4-5.6.... TELE-MAKRO (1:2)
Ostatnio edytowane przez 2banan ; 01-08-2014 o 00:53