powiem tak sprawdziłem na innym pc i na laptopkach i raczej wszędzie jest ciemne dlatego pobawię się trochę, poprzestawiam , obrobię coś i sprawdzał będę na laptopie jak wygląda, a na koniec wydruk i bedzie widać jak to sie sprawdzi
powiem tak sprawdziłem na innym pc i na laptopkach i raczej wszędzie jest ciemne dlatego pobawię się trochę, poprzestawiam , obrobię coś i sprawdzał będę na laptopie jak wygląda, a na koniec wydruk i bedzie widać jak to sie sprawdzi
Nie ma sensu drukowac, drukarka domowa nie da Ci tej jakosci, ani nie obsluguje RGB. Jezeli u Ciebie wydaje sie ok, a gdzie indziej widzisz zbyt ciemno, to byc moze masz starszy typ monitora o ograniczonych katach widocznosci.
Dla profesjonalistow to na pewno nie do zaakceptowania, ale na nasze potrzeby?
Znajdz dobre nachylenie i probuj dalej.
Foty z mojego miesiaca miodowego obrabialem wlasnie na "zrypanym" monitorze. Wszystkie sa za ciemne. Kupilem najtansze Eizo z mozliwych (S1921) zeby miec porownanie i nagle.....zdjecia nabraly kolorow i w koncu sa poprawnie wyswietlane.
To przychodzi z czasem, ze po prostu ma sie dosc tej miernej jakosci panelow LCD w laptopach.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
dodaje parę zdjęć i jestem ciekaw czy będzie widać poprawe
26 ciekawe jak wam się widzą takie ujęcia
27 jeszcze jedno z takich innych
28 staruszka
29 i staruszek
30 kolejny
31 i jeden portrecik
zawsze wolałem bardziej fotografie w terenie, jednak czasem trzeba upamiętnić jakąś imprezę czy uroczystość i wtedy człowiek się kręci hehhehe a ludzie w cale nie pomagają pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez 2banan ; 15-05-2014 o 20:29
Mnie się podoba 27,tylko celownik i więcej nic.
29 jest be,ponieważ oprócz auta jestbdarty słup ogłoszeniowy,pachołki,biedrona,ludzie z zakupami,kawałki aut na parkingu
kawałek dachu,wielki słup ogłoszeniowy,pasy i drzewo.
zgniotły tego merca.Mała GO zniwelowałby niepotrzebne detale.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
dzieki zysk, 29 to jeden tak udany pstryk niestety bo jak już zaparkował to gapie go dopadły i resztę pogoniłem, powiedz mi proszę jeszcze czy u ciebie te fotki nie są za ciemne
No banano, juz myslalem, ze sie Ciebie nie doczekam
Ogolnie to wydaje mi sie, ze te tez sa teoche ciemne. Mam dla Ciebie rozwiazanie na probe:
Jak juz przygotujesz sobie zdjecie, podkrec w LR ekspozycje do momentu, w ktorym podswietli Ci sie trojkacik przeswietlenia i cofnij tylko tyle ile musisz. U ciebie moze wydawac sie za jasne, ale chetnie bym zobaczyl porownanie![]()
takie zdjęcia do własnego albumu, nie do pokazywania publicznego
portret nie ostry
becekpl
Ty zaczynales jak profesjonalista? Chlopak wrzuca i oczekuje porad. Ale na pewno nie takich