witam
Tak na szybkie spojrzenie ogólne wrażenie pozytywne , podoba mi się 133 ...ale...
Przede wszystkim brak korekcji balansu bieli ..........no chyba że mój monitor zwariował
Szkoda tych uciętych paluszków i włosów ... kadrowanie się kłania.
Albo większe rozmycie tła ,albo inny kąt , a jak nie można to przydałoby się nad tłem popracować na komputerze...
No ,ale nikt nie rodzi się mistrzem (z wyjątkami) i trzeba wyciągać wnioski i pracować dalej.
pozdrawiam Wojtek
Ostatnio edytowane przez fancik ; 02-05-2015 o 11:08
Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.
133 bym delikatnie wyprostowal
134 troche przesunal w lewo, kobitka na lewo i wydobyc kawalek tej walizki/piecyka?
Ogolem fajny secik. Ladnie grala?![]()
132 bardzo fajno![]()
Canon 50d + tamron 28-75 mm f/2.8 + Canon 50mm 1.8 + Canon 70-210 f4 + Canon Speedlite 430EX II
dzięki wszystkim za komentarze, miałem tylko chwilkę aby cyknąć jej zdjęcie i nie przemyślałem zbytnio nawet samych kadrów,wszystkie wasze spostrzeżenia są słuszne, jednak nie bardzo wiem jak poprawić samo tło np. bardziej rozmyć
--- Kolejny post ---
134. mogę poprawić kadr jak słusznie zauważyłeś, i wywalić piecyk
a grała bardzo ładnie, sporo ludzi przystawało posłuchać, zostało szukanie odpowiedniej luki na fotke bez cudzych łokci
--- Kolejny post ---
dzięki
--- Kolejny post ---
niestety nie da się już odzyskać uciętych paluszków i włosów
jednak większe rozmycie tła na pewno da się zrobić jak już dotrę do tego jak to poprawić
pozdrawiam
Nie wiem, ale ostatnie takie są ...dość słabe.
143 Widziałbym więcej mercedesika i GO większą.
144 Plamy na przetworniku i tło nieodpowiednie - auta z prawej psują kadr, ucięty samochód nie wzbudza zainteresowania
145 Może gdyby w tym lusterku było coś więcej...
Przepraszam, ale to tak na szybko - amatorkie kompletnie uwagiMoże dalsze foty będą lepsze, a na razie i obróbka kuleje.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 08-07-2015 o 07:54
dzięki Robert za odwiedziny i za uwagi, mam spory problem z obróbką, staram się jak najmniej poprawiać
tak aby nie przesadzić i tak często jest jeszcze coś źle
146.