Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Czy warto kupić eL-kę w takim stanie?

Uzależniony trothlik's Avatar

Default Odp: Czy warto kupić eL-kę w takim stanie?

Quote Originally Posted by DrMike View Post
    ja bym wybral na twoim miejscu za ta kaske 70-200 f/4 usm....super szkielko pieknie rysuje , jest pancerne, lekkie i niezniszczalne nie pchaj sie w uszkodzone szkla....
    akurat niezniszczalne... padły mi dwie sztuki w rok. Szkoda gadać

A do założyciela wątku, nie pchaj się w złoma bo będzie płacz. Lepiej dozbierać i kupić nówkę, przynajmniej będziesz miał kwit w razie czego.
    Last edited by trothlik; 19-03-2014 at 10:31 PM.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Bywalec Tommeck's Avatar

To wygląda, jakby po piaskowaniu albo innym traktowaniu przez kota/kocicę. Może kotka miała zły makijaż i nie chciała sweetfotek. Nie mam nic do kotów ani ich właścicieli. Pytam się, gdzie był w takim razie filtr UV, który można by tanio wymienić? Nie lubię, jak ktoś nie szanuje sprzętu. Skoro soczewka tak wygląda to nie wiadomo, jak kto tym ciorał po plażach, bagnach itp. Ja bym nie kupił.

Początki nałogu homesicalien's Avatar

Tak jak mówisz! Czarna Lka 80-200 to - paradoksalnie - teraz biały kruk. Kolega ma jako parę dla 28-70/2.8L i zazdroszczę, bo oba rysowały bardziej "stałkowo".

Potrafi ktoś coś powiedzieć o Interfoto?

Pełne uzależnienie Matsil's Avatar

Quote Originally Posted by Sezamek View Post
    Przednia soczewka wygląda tak:
    http://img30.tablica.pl/images_tabli...aj-zdjecia.jpg
    raczej od upadku to nie są rysy, może nieumiejętne czyszczenie szmatką z piaskiem
    Tele narazie nie kupię, pytałem bo wersje 2.8 są ze 3x droższe pierwszy będzie niestety rozrząd i maglownica w aucie a potem tele do lata mam jeszcze czas :P
    Kurczę, wygląda jakby gość ten obiektyw do betoniarki wrzucił i godzinę kręcił. Ja od takiego flejtucha bym nic nie kupił, bo nawet ostra reporterka ma swoje granice...
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie becekpl's Avatar

no cóż, służbowe szkło to jak służbowe auto

Coś już napisał

O obiektywie 80-200mm należy zapomnieć, nie ma już chyba wsparcia serwisowego. Jak się zepsuje to 3 tys w błoto. Już bym wolał te 70-200 zmęczone kupić i wymienić przednią soczewkę i co tam jeszcze będzie trzeba.

Dopiero zaczyna

Co właściciel tego szkiełko robił, że jest w takim stanie?
    Skoro to nie przeszkadza http://m.youtube.com/watch?v=vzOLbMP...ature=youtu.be
    Ja bym nie ryzykował. Koszt wymiany przedniej soczewki duży, a nie wiadomo w jakim stanie reszta elementów!

Wysłane z iPhone przez Tapatalk
    5DII | 17-40/4L | 24-70/2.8L | 70-200/4L IS | 430 EX

Pełne uzależnienie Matsil's Avatar

Quote Originally Posted by becekpl View Post
    no cóż, służbowe szkło to jak służbowe auto
    Moje auto służbowe wyglada tak jak prywatne albo lepiej . Prywatnym jeździ głownie żona. Tu bardziej wchodzi w grę osobowość człowieka.

Quote Originally Posted by Przemasl1985 View Post
    Już bym wolał te 70-200 zmęczone kupić i wymienić przednią soczewkę i co tam jeszcze będzie trzeba.
    No właśnie problem z tym co tam jeszcze będzie trzeba. Jak ten obiektyw z zewnatrz tak wyglada, to nie oczekiwałbym "stanu kolekcjonerskiego" wewnątrz...
    Last edited by Matsil; 22-03-2014 at 03:05 PM.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Page 2 of 2 FirstFirst 12